Kökschef - Elite Stora Hotellet Jönköping

Arbetsbeskrivning

Om Elite Stora Hotellet, Jönköping

I en av Jönköpings vackraste byggnader med ett centralt läge vid Vätterns södra strand ligger Elite Stora Hotellet.

Elite Stora Hotellet är ett av landets äldsta och mest kända hotell utanför huvudstaden. Hotellet har precis genomgått en omfattande tillbyggnation och renovering, och har totalt 167 rum. Vi har en modern konferensavdelning med totalt 14 lokaler samt en av Skandinaviens vackraste festsalar "Spegelsalen".

Vi är ett stort team som tillsammans arbetar för att ge den bästa helhetsupplevelsen till våra gäster. Ett spännande och utmanade arbete där vi vågar testa nya saker och utmanar varandra. Ena stunden arbetar vi med en bankett för 400 gäster, för att i nästa stund servera en konferenslunch eller en middag på The Bishops Arms.

Nu söker vi en Kökschef till Elite Stora Hotellet i Jönköping!

Vi söker en passionerad, nytänkande och driven ledare med erfarenhet av att driva kök för att tillsammans med oss driva vår festvåningsverksamhet, Gastropuben - The Bishop Arms, och vår restaurang- och konferensverksamhet på Elite Stora Hotellet i Jönköping.

Som kökschef på Elite Stora Hotellet ska du bygga, inspirera och leda ditt team där serviceanda och lagarbete står i centrum. Du är en organiserad och naturlig ledare som ansvarar för arbetet i köket såväl operativt, ekonomiskt och kvalitetsmässigt. Som nyckelperson i vår verksamhet värdesätter vi att du är ödmjuk och lösningsfokuserad, att du med prestigelöshet alltid ser till lösningar som skapar värde för hela hotellet. Du är stark på att kommunicera, tydlig och måldriven och naturligtvis duktig på att engagera och involvera ditt team och dina kollegor. Du ansvarar även för att följa lagar och rutiner samt Elite Hotels policys, regler och värderingar.

I tjänsten ingår bland annat ansvar för egenkontroll, inventering, för- och efterkalkylering av alla rätter, uppföljning av satta nyckeltal, svinnhantering och inköp. Du ansvarar även för att skapa hållbara rätter och menyer utifrån trender, säsong och gästernas preferenser. Utöver detta har du ett delat ansvar tillsammans med Food & Beverage Manager och Pubchef över helhetsupplevelsen i restaurangen/puben samt ett delat ansvar med konferensansvarig för den produkt vi levererar till våra konferensbesökare. Det senare ansvaret kräver ett gott och starkt kommunikativt samarbete av dig såväl som av dina kollegor.

Som avdelningschef hos oss ingår fullt ekonomiskt ansvar vad gäller allt från planering till uppföljning. Du har en naturlig plats i vår ledningsgrupp och deltar till viss del i arbetet med övriga delar av verksamheten och tillsammans med övriga i ledningen driver vi hela hotellet framåt.

Kökschefsrollen innebär stor frihet och ett stort ansvar, en hög nivå på kreativitet och möjlighet att verkligen arbeta med sitt ledarskap. Majoriteten av din tid spenderar du i driften tillsammans med ditt team för att skapa härliga upplevelser för alla våra gäster.

Vi ser fram emot att lära oss mer om dig - varmt välkommen med din ansökan.

Om att arbeta i köket på Elite Hotels

Mat och dryck är ett fascinerande område som kontinuerligt utvecklas och det är viktigt för oss att du delar denna fascination och har ett naturligt intresse för att ta del av utvecklingen och översätter den i våra menyer och erbjudande till våra gäster. Som arbetsgivare ger vi dig kontinuerligt möjligheten till vidareutbildning inom kökets alla olika delar och inriktningar.

Vi äter som bekant med både gom och öga, varför det är viktigt för oss att du även har en känsla för färg, form och presentation. Vad vi äter och dricker påverkar som bekant även vår prestation. Som medarbetare i köket har du därför en stor påverkan på vilken energi våra konferensgäster upplever, hur deras kväll i à la carte restaurangen blir eller vilken start på dagen de får från vår fantastiska frukost.



Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna också kvinnliga sökande till den här tjänsten.



Passar dig som

- Har en genuin passion för mat och dryck
- Är uthållig och stresstålig
- Är organiserad och har god samarbetsförmåga
Praktikaliteter:

- Arbetstider: Varierande
- Omfattning: 100%
- Start: Enligt överenskommelse
- Lön: Enligt överenskommelse
- För frågor om tjänsten kontakta Hotelldirektör: Gustav Kalogirou, gustav.kalogirou@elite.se eller 0735267124
- Sista ansökningsdag: Urval kommer ske löpande, vi rekommenderar därför att du inte väntar med din ansökan!


Vi ser framemot att höra från dig!

Kontaktpersoner på detta företaget

Micael Åman

Madeleine Eriksson
019 -15 69 12
Robert Grahn

Bianca Britten-Austin
1234
Ulrika Kjellgren
031-727 10 82
Jonas Franzén
0721 64 86 50
Sara Johansson

Helmut Schwabe
070-311 72 72
Lisa Darrell

Per-Gustaf Junger

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Elite Hotels
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 3 mars 2020
  • Ansök senast: 20 augusti 2020

Besöksadress

Hälsingegatan 32, Stockholm
None

Postadress

Hälsingegatan 32
Stockholm, 10031

Liknande jobb


Köksansvarig kock till Beckombergaskolan

Köksansvarig kock till Beckombergaskolan

20 november 2024

Kökschef

Kökschef

19 november 2024

Operativ Köksmästare

Operativ Köksmästare

19 november 2024