OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.
Arbetsplatsbeskrivning
Enskede skola är en F-9 skola med cirka 950 elever.
Vi har en mycket hög andel behörig personal. Här trivs man, vilket bland annat visar sig i vår låga personalomsättning. På Enskede skola har alla elever hemklassrum och vi tillämpar mobilfri skoldag.
Enskede skola befinner sig i en spännande utvecklingsfas där vi har fokus på tillgänglighet och inkluderande lärmiljöer så vi på bästa sätt kan tillgodose alla elevers rätt till en god utbildning. Även skolmåltiden ses som en del av den tillgängliga och inkluderande lärmiljön. Skolan har ett eget skolkök med sju medarbetare som har en viktig roll i lärmiljön genom att skapa en välkomnande och lugn miljö samt se eleverna och deras behov.
Arbetsbeskrivning
Som kökschef planerar du och leder du arbetet med att servera god och näringsrik skollunch och mellanmål till elever och personal. Du är ansvarig för planering, struktur, inköp, genomförande, egenkontroll och uppföljning. Du har en viktig roll i att få alla elever att tillgodogöra sig maten, oavsett specialkost eller andra särskilda behov. Du leder ett team som består av sex personer förutom dig själv. Du har arbetsledaransvar men inte personalansvar. Du arbetar nära tillsammans med den administrativa chefen som leder skolans alla stödfunktioner där skolmåltiden ingår.
I dina uppgifter ingår att
- Planera matsedlar enligt skollagens krav på näringsriktig och säker mat
- Göra beställningar av matvaror, förbrukningsmaterial med mera
- Matlagning och vid behov även delta i servering och disk
- Leda och fördela det dagliga arbetet köket
- Tillhandahålla specialkost
- Bevaka att lagar, förordningar och riktlinjer inom verksamhetsområdet följs
- Genomföra egenkontroll och HACCP
- Delta i den ekonomiska uppföljningen av kökets verksamhet
- Planera och genomföra insatser för att minska matsvinn, öka andelen ekologiska livsmedel samt minskat klimatavtryck enligt stadens mål
- Involvera elever i skolmåltidens verksamhet genom bl.a. matråd
- Skapa en positiv, utvecklande och hållbar arbetsmiljö i köket
- Andra vanligt förekommande uppgifter inom en grundskola kan komma att ingå
Kvalifikationer
Du ska ha gymnasieutbildning inom livsmedelsprogram, restaurangskola eller liknande. Minst 5 års arbete som kock i storkök eller restaurang varav minst 2 år i arbetsledande position. Kunskap inom HACCP och om specialkost är ett krav. Kunskap om säker mat och skollagens krav på näringsriktig mat är meriterande, liksom kännedom om NPF-diagnoser. Du pratar och skriver svenska flytande.
Du är serviceinriktad, har ett professionellt bemötande och stort intresse av att arbeta med barn. Du har god förmåga till planering och struktur. Du är stresstålig och har förmåga att se vad som behöver göras och att ta initiativ samt ser din roll som en del av helheten i skolans verksamhet. Du kan skapa en positiv stämning i teamets och utveckling samt lätt att samarbeta med andra.
Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna
Skicka gärna in din ansökan tidigt, vi kommer att arbeta med urvalet löpande.
Anställningsform: tillsvidare, med 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: 40 tim/v
Kontakt: Lina Berggren, 076-121 67 70
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.