OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.
I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.
Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!
Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 41 förskolor, 24 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som särskolan och verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Tillsammans är vi cirka 3 000 medarbetare.
Djurgårdsskolan är en grundskola med cirka 120 anställda och 960 elever från förskoleklass till årskurs nio samt grundsärskola. Skogsängsskolan är en något mindre F-6-skola med cirka 500 elever och 60 anställda. Cykelavståndet mellan skolorna är bara 10 minuter. Nu söker vi en ny kökschef med ansvar för måltidsverksamheten på dessa båda skolor.
ARBETSUPPGIFTER
Vill du arbeta i en verksamhet som väljer livsmedel med högsta möjliga kvalitet och med minsta möjliga miljöpåverkan? Nära 50 procent av våra råvaror är ekologiska och vi lagar mat från grunden. Vi arbetar efter Ät S.M.A.R.T. och kommunens lokala Riktlinjer för mat och måltider i förskola och skola. Måltiderna i skolan ger alla elever möjlighet till bra matvanor och är en viktig del av folkhälsoarbetet. Bra mat bidrar positivt till hela verksamheten. Elever som äter lunchen har bättre förutsättningar att lära och att ta till sig kunskap. Planering av matsedel följer säsongen och klimatsmarthet beaktas.
Arbetsuppgifterna för dig som kökschef består av att planera och leda arbetet och administrativa uppgifter. Det innebär bland annat matsedelsplanering, inköp, hantering av e-fakturor och ansvar för riskbaserad egenkontroll tillsammans med kökspersonalen. Uppdraget innebär att du har personal- och arbetsmiljöansvar för totalt 12 medarbetare. Du har även ekonomiansvar för kökens livsmedels- och driftsbudget. Du planerar, leder och utvecklar arbetet i dina kök utifrån nationella och lokala mål och riktlinjer för verksamheten. Tillsammans med dina medarbetare arbetar ni för att gällande lagar och avtal efterlevs. En fördelning om ca 50% i produktion respektive administrativt arbete. Som kökschef har du ett visst samarbete med kökschefer på andra förskolor och skolor och med förvaltningens kostkonsulent. Kommunen är kravcertifierad.
Inom måltidsverksamheten på dessa båda skolor arbetar vi med att servera frukost, lunch och mellanmål. Vid lunchen serveras alltid två olika varmrätter varav ett vegetariskt alternativ, specialkost och en stor salladsbuffé. Det innebär att vi serverar drygt 1600 lunchportioner varje dag. Som kökschef har du daglig kontakt med gästerna som är elever och personal på de båda skolorna. Det är därför viktigt att du har ett intresse, inte bara för mat, miljö och hälsa, utan även för barn och ungdomar och den pedagogiska verksamheten som bedrivs här.
Som ny chef ingår du i såväl kommunens som förvaltningens introduktionsprogram för nya chefer och du kommer att erbjudas introduktion av den avgående chefen.
KVALIFIKATIONER
Till detta uppdrag söker vi en trygg och självständig ledare med mod och utvecklingsvilja. Du har en god omvärldsbevakning och som gärna ser mattrender som du sedan implementerar. Du ska ha förmåga att planera och prioritera arbetet på kort och lång sikt och ha en god ekonomisk hushållning. Eftersom arbetet innebär mycket kontakter med olika människor är det viktigt att du är lyhörd och kommunikativ och att du på ett engagerat sätt kan leda, inspirera och få fram det bästa hos andra. Servicekänsla och samarbetsförmåga är egenskaper som vi värderar högt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Vi vill att du har antingen gymnasial kockutbildning eller kostekonomutbildning på högskolenivå. Dessutom måste du ha flerårig erfarenhet av arbete i storkök eller större restaurangkök. Du måste ha erfarenhet av att arbeta med riskbaserad egenkontroll och specialkost. Du bör vara kunnig om, och intresserad av, ekologiska råvaror.
Du behöver ha förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift och vara van att använda IT som stöd i ditt arbete. Vi ser gärna att du har haft en chefsroll så att du har erfarenhet av att leda personal och erfarenhet av ekonomiskt ansvar.
Välkommen med din ansökan!
ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.
För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.
Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning för den här tjänsten.
Kontaktpersoner på detta företaget
Rekryteringskonsult Therese Laidna
016-710 25 09
Rekryteringskonsult Jimmy Bylund
016-710 28 32
Rekryteringskonsult Elin Engström
016 710 51 39
Rekryteringskonsult Malin Gustafsson
016 710 28 13
Rekryteringskonsult Malin Gustafsson
016-710 28 13
Rekryteringskonsult Sofia Redelius
070-086 21 65
Rekryteringskonsult Amanda Rahlén
Rektor Ingmarie Lindkvist
Rektor Jan-Erik Nyström
Rekryteringskonsult Peter Skantz
016-710 10 65 (sem v 25, 30-33)