OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
ARBETSUPPGIFTER Nu söker vi en kökschef för vikariat under läsåret 2008/2009 till Fröslunda skolområde. Kökschefen ansvarar för att leda, planera och utveckla måltidsverksamheten i Fröslundaskolans restaurang, skolans elevcafe samt på Fröslundasvägens och Tallåsvägens förskolor. Fröslundaskolans restaurang serverar dagligen lunch till ca 550 elever och lärare, samt driver elevcafet. Vi lägger stort engagemang på god och näringsrik mat för våra barn, med särskilt fokus på vår fina grönsaksbuffe och på matens tillgänglighet för samtliga gäster. Fröslundaskolans kulturprofil återspeglas även i skolrestaurangen, där mat från världens alla hörn serveras. Arbetsuppgifterna består till ungefär hälften av praktiskt arbete i kök och matsal på Fröslundaskolan och resterande tid går till administration och ledaruppgifter. Detta innebär personalansvar för nio medarbetare i de tre köken i skolområdet och budgetansvar för livsmedelsinköp, matsedelsplanering, beställningar av varor och hantering av e-fakturor samt ansvar för riskbaserad egenkontroll tillsammans med kökspersonalen. Arbetet innebär täta kontakter med gästerna som är elever i åldrarna 6-16 år, samt skolpersonal. Det är därför önskvärt med ett stort intresse inte bara för mat och hälsa utan även för skolområdet som helhet. Kökschefen ingår i skolområdets ledningsgrupp. KVALIFIKATIONER Vi vill att du har kockutbildning i kombination med erfarenhet av arbete i kök, alternativt kostekonomutbildning samt erfarenhet av arbete i kök eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Meriterande är erfarenhet av att leda personal samt erfarenhet av ekonomiskt ansvar. Du ska ha förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift samt vara van att använda IT som stöd i ditt arbete. Nödvändiga egenskaper för att klara detta uppdrag är förmåga att planera och prioritera arbetet, samarbetsförmåga och servicekänsla. Vidare är det viktigt att du är tydlig, lyhörd och har ett stort mått av personlig mognad.