Kökschef till Grillska Huset

Kökschef till Grillska Huset

Arbetsbeskrivning

Grillska Huset, en anrik restaurang och konditori i Gamla stan, har ny ägare sedan juni 2022. Verksamheten är välfinansierad och omfattar Restaurang och Konditori (d.v.s. eget bageri och försäljning av bröd och konditorivaror av hög klass) samt Matbod och Bageributik. Grillska Huset erbjuder catering, mat för avhämtning samt leveranser av mat och bageriprodukter till företagskunder i Stockholm, vi arrangerar också bröllopsfester, konferenser m.m.
Vårt mål är att ge våra gäster en njutbar upplevelse av svensk mat gjord på bra råvaror och serverad i en historisk miljö. Det mesta producerar vi själva och vi arbetar enbart med kvalitativa råvaror, så att vi alltid har koll på vad våra produkter innehåller. Att förvalta den historia och tradition som finns i huset och i tidigare verksamhet är viktigt för oss och våra tydliga värderingar visar vi genom respekt för andra i teamet, för våra gäster och för allt det goda vi serverar.
Vi tar ett viktigt socialt ansvar genom att erbjuda arbetsträning i samarbete med Arbetsförmedling, Kommun och utvalda aktörer. Genom arbetsträning kan vi stötta människor som av olika skäl inte fått jobb och ge dem en möjlighet att få erfarenhet från våra olika verksamheter och därmed öka deras möjligheter att få arbete i branschen. Arbetsträningen på Grillska har varit framgångsrik historiskt och utvecklas nu vidare med certifierad utbildning gällande mat, dryck, servering m.m.
Kökschef på Grillska Huset. Du har 4-5 års erfarenhet av arbete som kock, har arbetat som kökschef eller har ambitionen att ta den rollen. Du måste ha god kunskap om matberedning och processer i köket och du kan, eller vill lära dig, restaurangkalkylering – planering – inköp. Vi ser gärna att du har en kärlek till, och erfarenhet av, svensk husmanskost och svenska råvaror men ta gärna med dig utvecklingsidéer du vill pröva i ny miljö. Du känner starkt för bra råvaror, smak och tycker hållbar matlagning är viktigt.
Du tar, eller kommer senare att ta, ansvar för planering, inköp och produktion i kökets dagliga verksamhet men kommer också att vara central i vår spännande resa för att utveckla restaurangverksamheten inom befintliga och nya koncept. Du får stor påverkan på vårt framtida köks organisation, funktion och produktion.
Du kommer att ingå i ett stort team utan hierarkier – där omtanke, teamkänsla och prestigelöshet i samarbetet är viktiga värden för oss. Vi tar ett gemensamt ansvar för uppgiften och för det sociala åtagande som är centralt i vår verksamhet!
Köksteamet består idag av två, men snart tre personer och samarbetar väldigt nära med bageriets och kallkökets team men dessa ingår inte i kökschefens ansvar. I rollen rapporterar du till Verksamhetschefen.
Grillska serverar över 100 luncher per dag och samtidigt säljs nästan lika många som take-away i vår matbod. Cateringuppdrag ger frekvent ökade volymer. Servering kvällstid är än så länge begränsad men kommer att utökas med koncept och innehåll som du är med och utvecklar.
Övrigt: Grillska Huset AB är medlem i Arbetsgivaralliansen och har kollektivavtal med Vision. Vi erbjuder bra villkor, flexibla arbetstider (mest dagtid) samt personlig utveckling. Tillträde omgående.
Kontaktinformation: Hör av dig för mer information om Grillska Huset eller ställ eventuella frågor till; Fidelia Hjelte 0707 640218
Intresserad? Skicka en ansökan med en kort personpresentation och CV till; ansokan@grillskahuset.se
Läs mer om Grillska Huset; www.grillskahuset.se
Grillska Huset Gör Gott!

Sammanfattning

  • Arbetsplats: GRILLSKA HUSET Stockholm
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 15 november 2022
  • Ansök senast: 20 december 2022

Postadress

Stortorget 3
Stockholm, 11129

Liknande jobb


21 november 2024

20 november 2024

Kökschef

19 november 2024