OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.
Arbetsplatsbeskrivning
Gubbängsskolan är en F-9-skola med cirka 740 elever som ligger i Gubbängen, Farsta stadsdel.
Vår vision är ”En skola där alla vill utvecklas och får lust att lära sig mer”. Vi vill samla de bästa kompetenserna och söker nu dig som vill verka i en dynamisk och kreativ miljö. På Gubbängsskolan kommer du att träffa engagerade och målinriktade kollegor.
Arbetsbeskrivning
Gubbängsskolan söker en kökschef för att leda det dagliga arbetet i skolrestaurangen. Skolrestaurangen lagar dagligen mat till ca 850 personer. Matlagning består av lunch, special- och vegetarisk kost samt mellanmål. Det är viktigt att maten är tilltalande, näringsriktig och god.
Som kökschef hos oss arbetar du i dialog med skolledningen för att skapa förutsättning i skolrestaurangen och dess arbetsmiljö genom tydlighet och struktur. Tillsammans med övriga professioner i skolrestaurangen är du med och tillagar näringsriktig mat från grunden. Du ansvarar för att planera menyer och göra inköp och för att hålla satt budget. Genom initiativ, samarbete och struktur anpassar du verksamheten utifrån behov och krav. Du leder även skolans matråd och samverkar med den pedagogiska verksamheten för att tillsammans med elever i alla åldrar verka för ökat elevinflytande och engagemang.
Som kökschef kommer du att:
• arbetsleda, strukturera och medverka i arbetet i köket
• planera matsedlar samt göra beställningar av matvaror
• bevaka att lagar och förordningar och riktlinjer inom verksamhetsområdet följs
• genomföra egenkontroll och HACCP
• ha kunskap om specialkost, säker mat och skollagens krav på näringsriktig mat
• skapa en positiv, utvecklande och hållbar arbetsmiljö i köket inom satta ramar
• ansvara för den ekonomiska uppföljningen i köket I arbetet kommer även ingå att medverka vid rekrytering av kökspersonal och se till att personalen fortbildas.
Kvalifikationer
3-årigt gymnasium inom livsmedelsprogrammet eller annan dokumenterad utbildning inom området.
Minst 3-4 års erfarenhet inom storkök/restaurang
Erfarenhet av arbetsledning är meriterande.
God datavana krävs och kunskap i Agresso är en merit då inköpen och ekonomin hanteras i detta system.
Du brinner för matlagning och har förmågan att vara innovativ och kreativ utifrån givna ramar.
Flexibelt tänkande och mod att våga prova nya metoder är viktiga personliga egenskaper.
Viktiga personliga egenskaper för denna tjänst är att du har god kommunikationsförmåga, att du är tydlig, strukturerad och välorganiserad men också flexibel och har en mycket god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har lätt för att skapa relationer med din arbetsgrupp, med skolans personal och inte minst med våra elever. Vi vill att du har intresse av att vidareutveckla skolrestaurangens visioner och det kräver förmåga att inspirera och tydligt leda din arbetsgrupp. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Kontaktpersoner på detta företaget
Deirdre Cronin Olsson
0850847355
Bengt Berg
0761247360