OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Gör skillnad. Varje dag.
Verksamhetsområde måltider och livsmedel är en del av serviceförvaltningen regionsservice. Vi är under stor utveckling och arbetar utifrån ett processflöde. Måltiders verksamhetsområde levererar dagligen 6000 måltider till sjukhus i hela Skåne där Hässleholm, Ängelholm, Kristianstad och Ystad har egna produktionskök och Lund, Malmö, Trelleborg, Landskrona och Orup har extern måltidsleverantör.
Vi är väldigt stolta över vårt produktionskök på lasarettet i Ystad där vi med gemensam kraft planerar, förbereder och tillagar en viktig del i vår vardag. En god och näringsriktig måltid är en viktig del av vården som ska ge den nödvändiga energi och näring som bidrar till en bra rehabilitering och ökad trivsel. Vi erbjuder också en god och trivsam måltid till sjukhusens medarbetare. Vi tror på att mat är medicin!
Många av oss som jobbar här har varit på arbetsplatsen många år och vi välkomnar nu dig att bli en av oss. Ta med dig ditt driv, dina idéer och din passion för matlagning och sök till lasarettet i Ystads hjärta redan idag!
ARBETSUPPGIFTER
Som kökschef är du ansvarig för vår bemanning och du är den som leder och fördelar arbetet. Du ansvarar för den dagliga produktionen och bidrar med ditt engagemang till att köket varje dag gör sitt yttersta för att erbjuda goda, näringsriktiga och hållbara måltider till våra viktiga matgäster. Vidare har vi en förväntan på att du tar en aktiv roll och bidrar till inspiration och utveckling av nya maträtter.
Du arbetar kontinuerligt med att utveckla nya rutiner och arbetssätt tillsammans med teamet. Andra arbetsuppgifter är till exempel inköp och beställningar utifrån våra ramavtal, inventering och fakturering. Du ansvarar även för att vi följer lagar och förordningar samt uppsatta policys som till exempel rutinerna för egenkontroll. Du är ett viktigt stöd till enhetschefen och vi förväntar oss att du aktivt bidrar i verksamhetens utvecklingsarbeten.
Vi är ett team av 20 medarbetare varav sex är kockar. Vi tillagar och förbereder totalt cirka 625 portioner per dag fördelat på frukost, lunch och middag till patienterna samt lunch till våra personalrestauranger.
Arbetstiden följer ett schema med helgtjänstgöring var tredje vecka där du tidigast börjar kl. 06:30 och senast slutar 17:15 såväl vardag som helg.
KVALIFIKATIONER
För att lyckas i rollen krävs att du är en smaksäker passionerad matlagare med ett stort måltidsintresse. Du har ett proaktivt och nyfiket arbetssätt och trivs i en arbetsledande roll. Du har förmåga att se helheten i köket och genom en tydlig struktur organiserar du arbetet på bästa sätt utifrån de resurser och kompetenser som finns i teamet.
Då tider styr den ordinarie driften är det viktigt att du trivs med ett varierande arbetstempo. Som arbetsledare är du tydlig, närvarande i verksamheten och delar gärna med dig av din kunskap och dina idéer. Du bidrar aktivt till att skapa en god arbetsmiljö genom fokus på det positiva samt att du prioriterar ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du är skicklig på att kommunicera och kan på ett pedagogiskt sätt framföra ditt budskap. Lyhördhet och god samarbetsförmåga är andra egenskaper vi ser som förutsättning för framgång i arbetet.
Vi välkomnar dig som har utbildning som kock med några års erfarenhet av att arbeta i ledande position inom kök. Erfarenheter från både kall och varm produktion och från storhushåll är meriterande. Vi ser även erfarenhet alternativt kunskap inom specialkost som ett plus. Du ser datorn som ett naturligt arbetsredskap i vardagen och behärskar kostdataprogram samt Officepaketet. Du har goda kunskaper i svenska och kan uttrycka dig väl både i tal och skrift.
ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.
Regionservice är Region Skånes serviceförvaltning med ansvar för måltider, lokalvård, inrednings- och textiltjänster samt administrativa tjänster inom ekonomi- och HR. Vi utför även patienttransporter inom sjukhusområdet samt transporterar av olika sorters gods i hela Skåne.
Att arbeta med servicelösningar för sjukvården i Region Skåne är ett stort och utmanande uppdrag. Vi är 2 200 engagerade, kompetenta och stolta kollegor vars verksamheter tillsammans omsätter cirka två miljarder kronor årligen. Vårt viktigaste uppdrag är att ge den skånska hälso- och sjukvården de bästa förutsättningarna för att patienterna ska få en god och säker vård.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kontaktpersoner på detta företaget
Lars Karlgren - Affärsområdeschef
044-3093768
Lisbeth Lörqvist - Produktionschef
044-3093781
Tony Svensson (Kommunal)
044-309 37 58
Leo Hafstad
046-17 78 91
Sandra Olin
0768-890 795
Christopher Raushill
040-33 77 65
Linda Strömbäck - Fastighetschef
040-33 14 34
Maria Gal - Vision
0702-414 055
Peter Svensson - Rekryterare (Semester v. 30-32)
040-625 74 51
Paula Oldén - Rekryterare
040-625 74 87