OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Tillsvidare, heltid 100%
Tillträde enligt överenskommelse
Vem söker vi?
Nu söker vi en passionerad, nyfiken och entusiastisk kökschef som ska bygga, inspirera och leda ett team där serviceanda och lagarbete står i centrum. Du är en organiserad och naturlig ledare som ansvarar för arbetet i köket såväl operativt som ekonomiskt och kvalitetsmässigt.
Som kökschef ansvarar du för att skapa hållbara rätter och menyer utifrån trender, säsong och gästernas preferenser. I tjänsten ingår bland annat ansvar för egenkontroll, inventering, för- och efterkalkylering av alla rätter, svinnhantering och inköp. Du fördelar och strukturerar den dagliga driften och säkerställer en god arbetsmiljö på arbetsplatsen. Du kommer även utveckla och följa upp kontraktet genom att definiera och presentera nya lösningar utifrån kundens behov och önskemål.
Du kommer ansvara för rapportering till närmsta chef och huvudkontorets olika funktioner, se till att lagar och rutiner samt Compass Groups policys, regler och värderingar efterlevs på arbetsplatsen.
Om restaurang Sjökringlan
Sjökringlan är en av 13 restauranger hos vår kund Scania, varav 11 finns i Södertälje och ligger vackert med utsikt över Saltskogssfjärden vid Scanias huvudkontor. Vi serverar dagligen frukost och lunch till 700 personer, producerar samt koordinerar cateringleveranser ut på området men även till våra närliggande caféer och butiker. Mälardalens Tekniska Gymnasium finns i byggnaden bredvid och eleverna äter sin frukost och lunch i våra lokaler. Vi finns även på plats vid Scanias större personalarrangemang så som Scaniamilen, SportCamp och Tunanäsdagen.
Vi står inför en förändringsresa under sommaren där delar av restaurangens två matsalarna byggs om för att implementera ett helt nytt koncept. Syd-sidan får nya möbler och serverar fortsatt tre lunchrätter på buffé under konceptet Marketsplace. Nord-sidan byggs om helt till Food & Co, ett matkoncept där lunchen serveras på tallrik framför gästen.
Arbetstiden är förlagd helgfria vardagar, men enstaka kvälls- och helgpass förekommer när vi har den typen av uppdrag och då räknar vi med att du är på plats vid genomförandet.
Vem är du?
Ett brinnande intresse för mat och dryck är din ledstjärna och med din kompetens guidar du tryggt övriga medarbetare för att nå en högklassig och engagerad serviceupplevelse till alla gäster som besöker oss.
Samarbetet med Unit Manager spelar en central del i vardagen och för att lyckas behöver vi ha återkommande möten kring vårt utbud, processer och utvecklingsområden. Vi har höga ambitioner kring kund- och medarbetarupplevelsen. För att lyckas med detta behövs en samarbetsvillig person som är driven, strukturerad, flexibel och som älskar service.
Vi ser gärna att du har vana från att hantera stora event men framförallt att ha flera projekt igång samtidigt.
• Du har utbildning inom hotell och restaurang med kockinriktning eller motsvarande
• Du har minst 5 års erfarenhet som kock eller motsvarande
• Du har minst 2 års erfarenhet av personal- och resultatansvar
• Du bör ha erfarenhet av arbete med menyplaneringssystem
• Du har mycket goda kunskaper inom gastronomi, näringslära, köksekonomi och svinnhantering
• Du har en analytisk förmåga och är resultatinriktad
• Du har en förmåga att planera och strukturera arbetet effektivt
• Du har förmågan att leda och fördela arbetet samt omsätta beslut i handling
• Du är uppmärksam och lyhörd och har goda kunskaper inom arbetsrätt och arbetsmiljö
• Du är kreativ och lösningsorienterad
• Du ser din betydelse i nöjda gäster, är positiv, stresstålig och har lätt för att samarbeta och kommunicera
• Du tar genom din passion ansvar för att hålla en hög service- och kvalitetsnivå på det du levererar
• Du gillar fartfyllda dagar, kan ta egna initiativ och är flexibel i din yrkesroll
• Du talar och skriver svenska obehindrat
• Du har god datavana och kunskaper i Office365
Vi vägleds av våra fem värderingar så för att lyckas hos oss är det viktigt att du kan stå bakom dessa
• Framgång genom lagarbete
• Öppenhet, förtroende och integritet
• Passion för kvalitet
• Vi kan
• Ansvar
Om Compass Group
Vi är en del av Compass Group som är en världsledande leverantör inom mat, dryck och supportservice. Över hela världen har vi över 600 000 kollegor. I Sverige har vi cirka 450 verksamheter runt om i landet, vilket gör att det finns fantastiska utvecklingsmöjligheter hos oss. Vi har förmåner genom kollektivavtal som årlig löneökning, försäkringar och tjänstepension.
Compass Group i Sverige omsätter cirka 3 miljarder kronor och drivs under varumärken som Food & Co, Marketplace, Medirest, Amica, Chartwells, Levy Restaurants, UNISON, Eurest och fler. Compass Group Sverige är en del i koncernen Compass Group PLC och förvärvade Fazer Food Service den 31 januari 2020. Koncernens omsättning uppgår globalt till £25 miljarder (2019). Våra kunder är företag, arenor, universitet, skolor, vård och omsorg med flera. Vi tillhandahåller service såsom mat och dryck, konferens, reception, lokalvård, vaktmästeri med mera. Vill du läsa mer om Compass Group, besök gärna vår hemsida.
Varför ska du välja oss?
• Vi rekryterar schysst! Vi tror att mångfald, olika erfarenheter och kompetenser gör den bästa stjärnhimlen.
• Vi älskar service och vi vill leverera service i världsklass genom att alltid ge det lilla extra.
• Vi tror på hållbarhet! Både när det gäller vår planet och våra kollegor.
• Vi levererar kvalitet i allt vi gör!
Rekrytering på Compass Group
Rekryteringen sker löpande så varmt välkommen in med din ansökan idag! Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas inte. För mer information om hur Compass Group AB behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Frågor om tjänsten besvaras av Camilla Segerman, Unit Manager 08 - 553 703 99