OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.
Arbetsplatsbeskrivning
Sjöstadsskolan är en stor skola i Hammarby Sjöstad.
Skolan byggdes 2006 och har ca 1000 elever i alla årskurser samt elever i grundsärskolan.
Skolköket är modernt och väl underhållet med komplett maskinpark. Vi lagar varje dag mat åt Sjöstadsskolan samt två andra skolor, totalt ca: 2000 portioner. Därutöver serverar vi mellanmål till skolans 400 barn på fritids.
Arbetsbeskrivning
I köket arbetar du tillsammans med skolans kockar och våra köksbiträden. Kökspersonalen är ett väl inarbetat team och arbetstempot är bitvis högt.
Du kommer i rollen som Kökschef bland annat arbeta med att arbetsleda, strukturera och medverka i arbetet i köket. Du kommer samordna arbetet med att planera matsedlar samt göra beställningar av livsmedel från avtalade leverantörer i inköpsportalen Agresso. Du ansvarar för att bevaka att lagar och förordningar och riktlinjer inom verksamhetsområdet följs. Ansvara för att egenkontroll och HACCP genomförs. Du har stor kunskap om specialkost, säker mat och skollagens krav på näringsriktiga måltider.
Maten som serveras i skolrestaurangen ska alltid vara, god, tilltalande, modern, nyttig. Tillsammans arbetar vi för att minska matsvinnet, höja andelen ekologiskt och utveckla skolmåltiden. Skolmaten är viktig för att eleverna ska få en bra skoldag och skolresultat.
I rollen som Kökschef ingår också att skapa en positiv, utvecklande och hållbar arbetsmiljö i köket inom satta ramar. Du ansvarar för den ekonomiska uppföljningen i köket och i arbetet kan det även ingå att medverka vid rekrytering av kökspersonal och se till att personalen fortbildas. Du ansvarar även för lokaler, maskinell utrustning och felanmälan.
En stor del av arbetet består av administrativa arbetsuppgifter.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har gått 3-årigt gymnasium inom livsmedelsprogrammet eller annan dokumenterad utbildning inom området.
Du har minst 3-4 års erfarenhet inom storkök/restaurang, god datorvana.
Erfarenhet av arbetsledning.
För att lyckas i rollen som kökschef krävs det att du är organiserad, stresstålig och tycker om att arbeta strukturerat. Du har en hög arbetsmoral och har lätt för att samarbeta med dina kollegor. Det är viktigt att du ser och bemöter medarbetare och matgäster på ett trevligt och professionellt vis. Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift.
För ytterligare önskvärda erfarenheter, förmågor och personliga egenskaper – se stadens rekryteringsprocess.
Övrigt
Övrigt
I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Intervjuer kommer att ske löpande.
Anställning förutsätter att du kan uppvisa ett blankt utdrag ur belastningsregistret med inriktning arbete i skola. Om du inte har ett som är mindre än 1 år gammalt rekommenderas du ansöka om ett redan nu.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Kontaktpersoner på detta företaget
Christel Lind, skoloområdeschef
013-26-26 54
Gunilla Linder, gymnasierektor
013-20 62 88
Catrin Gunnarsson, Psykologförbundet
013-20 72 66
Åse Andrén Gustasfsson, Rektor
0523 613282
Marianne Andersson
013-20 53 03
Ewa Glennius
0520-49 6268
Ewa Glennius
0520-49 62 68
Christina Thordson, Förskolechef
0520-49 64 20
Pernilla Alm
0520-49 72 32
Annika Laago
0520-49 50 00