OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Eskilstuna ligger mitt i vackra Stockholm-Mälarregionen, en region som har framtiden för sig. Många barn föds i Eskilstuna och inflyttningen till kommunen är stor. Vi söker dig som är modig och gillar utmaningar, tycker om olikheter och ideer och som tar ansvar för en trygg och hållbar framtid. Vi söker dig som vill vara med och förverkliga vår vision: Eskilstuna - den stolta Fristaden. Under hösten kommer kökschefen på skolrestaurangen på Skiftingehus skola att sluta och vi söker därför hennes ersättare. ARBETSUPPGIFTER Här lagas och serveras lunch till drygt 700 barn, ungdomar och vuxna varje dag samt även frukost och mellanmål för de yngsta. De som äter i skolrestaurangen är barn och elever i åldern 5-16 år samt personal. Vi levererar också lunch till en intilliggande förskola. Skolrestaurangen ansvarar även för frukost och mellanmål för de yngsta eleverna. Skiftingehus är en interkulturell skola där såväl elever som personal har en mångfald av nationaliteter. Arbetsuppgifterna för dig som kökschef består delvis av administration och ledaruppgifter och delvis av praktiskt arbete i kök och matsal där du tillsammans med dina medarbetare lagar och serverar mat samt utför andra sysslor. Du har personal- och arbetsmiljöansvar samt ekonomiansvar för kökets livsmedels- och driftsbudget. Du leder, planerar och utvecklar måltidsverksamheten i enlighet med nationella och lokala mål. Ditt arbete innebär bl.a. matsedelsplanering, inköp, och hantering av e fakturor samt ansvar för riskbaserad egenkontroll tillsammans med övrig kökspersonal. Ditt arbete innebär kontakter med elever och personal i ditt dagliga arbete och i samband med t.ex. matråd. Vi arbetar efter Ät S.M.A.R.T. och våra politiskt tagna Riktlinjer för mat och måltider i förskola och skola. Som ny chef ingår du i såväl kommunens som förvaltningens introduktionsprogram för nya chefer. KVALIFIKATIONER Till detta uppdrag söker vi en trygg ledare med mod och utvecklingsvilja. Du ska ha förmåga att planera och prioritera arbetet på kort och lång sikt. Eftersom arbetet innebär mycket kontakter med olika människor är det viktigt att du är lyhörd och kommunikativ och att du på ett engagerat sätt kan leda, inspirera och få fram det bästa hos andra. Flexibilitet, servicekänsla och samarbetsförmåga är egenskaper som vi värderar högt. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna Vi vill att du har antingen gymnasial kockutbildning eller kostekonomutbildning på högskolenivå. Dessutom måste du ha flerårig erfarenhet av arbete i storkök eller större restaurangkök. Du måste ha erfarenhet av att arbeta med riskbaserad egenkontroll och specialkost. Du bör vara kunnig om, och intresserad av, ekologiska råvaror. Du ska ha förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift samt vara van att använda IT som stöd i ditt arbete. Meriterande är erfarenhet av att leda personal samt erfarenhet av ekonomiskt ansvar.
Kontaktpersoner på detta företaget
Ewa Kälvehed
016-710 25 24
Fredrik Wetterling
016-710 26 42
Elin Engström, Rekryteringskonsult
016-710 51 39
Jannice Kloibhofer, Rektor
016-710 18 11
Rekryteringsenheten (övrig tid)
016-710 70 77
Namn på facklig företrädare lämnas vid förfrågan
Jannice Kloibhofer finns enbart tillgänglig veck
Elin Engström finns tillgänglig vecka 28-29 och
Robert Isaksson
016-710 12 37
Kent Karlsson
016-710 11 30