OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vi söker en ny kökschef till vår skola
Om dig
Du har utbildning och erfarenhet inom kök, livsmedelshantering och hygien. Du har dokumenterad erfarenhet av att laga vegetarisk och vegansk kost. Du har goda kunskaper om näringslära.
Du är självgående och drivande. Du har ett helhetsansvar för köket och skall kunna sköta alla kökets uppgifter utan vägledning från verksamhetschef. Det är viktigt att du är självgående och aktivt verkar för att planera, dokumentera, utvärdera och utveckla köket.
Du är budget medveten och sparsam. Livsmedel är skolans tredje största utgiftspost efter löner och hyra. För att skolans ekonomi skall fungera är det viktigt att du kan hålla budget och att du arbetar aktivt för att hålla kostnaderna nere, utan att tumma på kvalité.
Du är lugn, stresstålig, välorganiserad och effektiv. Köket är verksamhetens hjärta. Det är viktigt för skolan att atmosfären i köket är lugn och välkomnande så att barn, elever och personal känner sig välkomna till köket och serveringen. Samtidigt är köket en plats där mycket arbete skall utföras på kort tid. Därför är det viktigt att du har förmåga att organisera och genomföra ditt arbete på ett strukturerat och effektivt sätt utan att stressa.
Du har en passion för mat och miljö. Vi önskar att maten på Backa Friskola skall vara smakrik, vacker, näringsriktig och varierad. Därför är det viktigt att du har god känsla för matlagning, är inspirerad av att skapa nya rätter, att experimentera och att ständigt utveckla menyerna med lyhördhet för elevernas behov och önskemål.
Maten är vegetarisk vilket kan vara ovant för många barn. Det är därför viktigt att du har förmåga att laga vegetarisk mat som i smak och komposition kan tilltala även de för vilka det är något nytt.
Du skall aktivt bidra till att det som skolan odlar kommer till användning i köket och förädlas, att matsvinnet hålls nere, samt till att skolans miljöpolicy efterlevs. Därför är det viktigt att du har ett engagemang för miljöfrågor och en villighet att vara kreativ och lösningsfokuserad när det gäller val av råvaror och material.
Du har god samarbetsförmåga och pedagogisk förmåga. Vår strävan är att barn och elever i så stor utsträckning som möjligt skall kunna delta i kökets arbete och lära av det. Undervisning i Hem och Konsumentkunskap genomförs ibland i skolans ordinarie kök. Därför är det viktigt att du har villighet och förmåga att samarbeta med pedagoger och elever. Kökschefen skall aktivt bidra till att eleverna inkluderas i köket och behöver ha förmåga att tillsammans med pedagoger planera och genomföra pedagogiska aktiviteter i köket.
Du har förmåga att arbetsleda, att delegera och att ge tydliga instruktioner.
Du bör dela föreningens vision, värderingar och mål. (Se www.backafriskola.se)
Om tjänsten
6 månaders provanställning med möjlighet till tillsvidareanställning. Start i januari 2023
Ansvar och arbetsuppgifter
Övergripande ansvar är att förverkliga skolans fastställda målsättning gällande mat och miljö.
Matlagning; Tillagning och servering av lunch för skolans och förskolans samtliga elever, barn och personal dagligen måndag - fredag. Förberedelse av frukost och mellanmål för fritidshem och förskola. Disk och städ av kök och serveringsytor.
Måltids planering; Planering av en näringsriktig och variationsrik matsedel. Publicera matsedel på web och anslagstavla. Beräkna och dokumentera näringsinnehåll för skolans måltider. Planering, genomförande och utvärdering av alla arbetsuppgifter i köket. Planera för specialkost.
Inköp och ekonomi; Planera och genomföra inköp av livsmedel och köksredskap inom ramarna för budget från verksamhetschef. Följa rutiner för inköp och ekonomisk rapportering. Sluta avtal med leverantörer och aktivt söka upp de bästa leverantörerna utifrån pris, miljöhänsyn och kvalité.
Hygien; Följa rutiner för egenkontroll och livsmedelshygien. Uppehålla kontakt med myndigheter för livsmedelsinspektion. Hålla sig uppdaterad om lagar, regler och riktlinjer som berör hygien, livsmedelshantering och näringsintag i skolan. Uppdatera egenkontroll rutiner minst en gång per år i januari.
Ledarskap; Agera arbetsledare i köket. Delegera arbetsuppgifter till andra anställda i köket, och till pedagogisk personal. Ge tydliga instruktioner och överlämning till vikarier. Skapa och hålla uppdaterade tydliga skriftliga instruktioner och rutiner som kan användas av vikarier som hoppar in oförberedda, t.ex. vid sjukdom.
Samarbete med kollegor; Ta tillvara grönsaker, örter, bär och frukt som skolan odlar själva och använda dessa i matlagning samt förädla och förvara det som skolan odlar. Samarbeta och planera odling, skörd och förädling tillsammans med trädgårdsansvarig. Samarbeta och planera tillsammans med pedagoger för att involvera barn och elever i matservering och matlagning. Samarbeta med pedagoger kring planering av schemabrytande aktiviteter, events och utflykter. Samarbeta med pedagoger för planering och genomförande av Hem och Konsumentkunskaps undervisning i köket.
Delta i minst ett personalmöte per månad och i ett arbetslagsmöte per månad. Aktivt läsa och svara på mail inom organisationen. Vid behov hjälpa till med andra på skolan förekommande arbetsuppgifter enligt delegering från rektor. Samarbete med EHT gällande elever i behov av specialkost.
Om oss
Vi erbjuder en inspirerande, annorlunda och glädjefylld arbetsmiljö.
Backa Förskola är en fristående förskola och skola i Molkom som drivs av en förening.
Vi är en ekologisk och giftfri förskola/skola och omsorg om miljö och natur skall genomsyra hela vår verksamhet.
Vi serverar vegetarisk och sockerfri mat.
Vi arbetar utifrån ett holistiskt förhållningssätt, där alla delar av livet får utrymme; kropp, sinne, själ och känsla.
Centralt för vår verksamhet är också empatisk kommunikation, (Non violent communication), mindfullness och yoga.