OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.
Arbetsplatsbeskrivning
Vill du vara med och utveckla skolmåltidsverksamheten med våra erfarna kockar och köksbiträden? Välkommen med din ansökan till skolrestaurangen Grytan på Spånga gymnasium och Spånga grundskola!
Spånga gymnasium och Spånga grundskola åk 7-9 har cirka 900 elever.
Skolan ligger vackert beläget i ett villaområde, nära pendeltåg och bussar. Skolans restaurang lagar cirka 1700 måltider per dag, varav cirka 800 måltider levereras till närliggande Solhems- och Solängsskolorna. I skolan bedrivs caféverksamhet till grundskolans och gymnasiums elever.
På skolan bedriver vi just nu ett utvecklingsarbete som syftar till att utveckla en hållbar skola där skolköket har ett särskilt viktigt uppdrag att uppnå Stockholms stads hållbarhetsmål med ökad andel ekologiska produkter och minskad CO2-belastning.
Arbetsbeskrivning
Du kommer i rollen som Kökschef bland annat arbeta med att arbetsleda, strukturera och medverka i arbetet i köket. Du kommer samordna arbetet med att planera matsedlar samt göra beställningar av livsmedel från avtalade leverantörer i inköpsportalen Agresso. Du ansvarar för att bevaka att lagar och förordningar och riktlinjer inom verksamhetsområdet följs. Ansvara för att egenkontroll och HACCP genomförs. Du har stor kunskap om specialkost, säker mat och skollagens krav på näringsriktiga måltider. Maten som serveras i skolrestaurangen ska alltid vara, god, tilltalande, modern, nyttig. Tillsammans arbetar vi för att minska matsvinnet, höja andelen ekologiskt och utveckla skolmåltiden. Skolmaten är viktig för att eleverna ska få en bra skoldag och skolresultat. I rollen som Kökschef ingår också att skapa en positiv, utvecklande och hållbar arbetsmiljö i köket inom satta ramar. Du ansvarar för den ekonomiska uppföljningen i köket och i arbetet kan det även ingå att medverka vid rekrytering av kökspersonal, genomföra utvecklingssamtal och se till att personalen fortbildas. Du ansvarar även för lokaler, maskinell utrustning och felanmälan. En stor del av arbetet består av administrativa arbetsuppgifter.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har gått 3-årigt gymnasium inom livsmedelsprogrammet eller annan dokumenterad utbildning inom området.
Du har minst 3-4 års erfarenhet inom storkök/restaurang, god datorvana. Erfarenhet av arbetsledning är meriterande.
För att lyckas i rollen som kökschef krävs det att du är organiserad, stresstålig och tycker om att arbeta strukturerat. Du har en hög arbetsmoral och har lätt för att samarbeta med dina kollegor. Det är viktigt att du ser och bemöter medarbetare och matgäster på ett trevligt och professionellt vis. Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift.
För ytterligare önskvärda erfarenheter, förmågor och personliga egenskaper – se stadens rekryteringsprocess.
Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.