OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 255 000 medlemmar och ungefär 350 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor.
Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen
STF Grövelsjön Fjällstation är Svenska Turistföreningens sydligaste fjällanläggning placerad i Dalarna på gränsen till Norge och Härjedalen. Den ursprungliga fjällstationen byggdes 1937, 816 m ö h, och har en vidunderlig utsikt över de norska fjällen.
Fjällstationen är en av världens mest miljöanpassade anläggningar i sitt slag och är Svanen-märkt. Restaurangen är KRAV-märkt och våra arrangemang är certifierade som Naturens Bästa.
STF Grövelsjön har 65 rum, restaurang med 150 platser, butik och sportuthyrning samt Spa. I
omgivningen finns ca 3.000 bäddar på andra boendeanläggningar och i fritidshus.
Fjällstationen är öppen året runt för logi och har förnärvarande full service ca 8 månader per år.
Gästen stannar i snitt 4-5 dygn på fjällstationen.
Vi är inne i ett spännande skede där vi nyligen inlett arbetet med en affärsplan. Begreppen äkta fjällstation, fokus på hållbarhetsarbete, vandring och längdskidåkning för både gammal och ung är några nyckelord.
I affärsplanen ingår att utveckla restaurang- och matkonceptet. Konceptet är tänkt att implementeras när vi öppnar inför sommarsäsongen med full service i mitten på juni. Begrepp vi kommer att luta oss mot är Svenskt - Dalarna - Färgstarkt - Tradition - Retro - Fjällsmak - EKO - Slow Food - Lantkök - Natur - Hälsa. Mycket energi kommer att läggas på gästens helhetsupplevelse. Vi vill att vistelsen på STF Grövelsjön Fjällstation skall vara en minnesvärd upplevelse där maten och restaurangen är en av de viktigaste ingredienserna.
För oss är det viktigt att erbjuda god mat lagad med kärlek och bra råvaror där vilt, ekologiskt och närproducerat är självklara val.
Vi söker en kökschef som kommer att vara konstnärlig ledare i köket och som tycker det ska bli roligt och spännande att vara med på resan till en äkta fjällstation där maten och restaurangupplevelsen är en av de faktorer som gör att våra gäster återkommer år efter år.
Vi söker en kökschef som:
*
har social kompetens, är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga
*
är en tydlig ledare med stort ordningssinne som kan skapa struktur i både sitt eget och avdelningens arbete
*
är duktig på att förmedla sina kunskaper och på ett pedagogiskt sätt utvecklar medarbetarna för att nå uppsatta mål
*
har kunskap och intresse för hälsosam, ekologisk och hållbar mat
*
har hög arbetskapacitet, är stresstålig och tycker om utmaningar som kräver snabba lösningar
*
har god känsla för inköp, kalkyler och den totala köksekonomin
En stor del av din uppgift kommer vara att leda och fördela samt delta i arbetet i det kreativa köket.
Det är viktigt att du trivs i en operativ roll med närhet till personal och gäster.
Då matupplevelsen för gästen är en del av helhetsupplevelsen är förmågan att samarbeta med övriga medarbetare på fjällstationen en viktig ingrediens bland dina egenskaper.
Välkommen med din ansökan!
Ansök genom att fylla i formuläret och bifoga ett personligt brev med CV.
Tillträde efter överenskommelse, dock senast 1 juni 2015.