OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor.
Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen
STF Grövelsjön Fjällstation är Svenska Turistföreningens sydligaste fjällanläggning placerad i Dalarna på gränsen till Norge och Härjedalen. Den ursprungliga fjällstationen byggdes 1937, 816 m ö h, och har en vidunderlig utsikt över de norska fjällen. Fjällstationen är en av världens mest miljöanpassade anläggningar i sitt slag och är Svanen-märkt. Restaurangen är KRAV-märkt och våra arrangemang är certifierade som Naturens Bästa. STF Grövelsjön har 65 rum, restaurang med 150 platser, butik och sportuthyrning samt Spa. Fjällstationen är öppen året runt för logi och har förnärvarande full service ca 8 månader per år.Gästen stannar i snitt 4-5 dygn på fjällstationen.
Vi söker en kökschef som kommer att vara vår konstnärliga ledare och inspiratör i köket!
Begreppen äkta fjällstation, fokus på hållbarhetsarbete, vandring och längdskidåkning för både gammal och ung är några av våra nyckelord.
Vi arbetar hela tiden med att vidareutveckla restaurang- och matkonceptet. Begrepp som vi lutar oss mot är Svenskt - Dalarna - Färgstarkt - Tradition - Retro - Fjällsmak - EKO - Slow Food - Lantkök - Natur - Hälsa. Mycket energi kommer att läggas på gästens helhetsupplevelse. Vi vill att vistelsen på STF Grövelsjön Fjällstation skall vara en minnesvärd upplevelse där maten och restaurangen är en av de viktigaste ingredienserna. För oss är det viktigt att erbjuda god mat lagad med kärlek och bra råvaror där vilt, ekologiskt och närproducerat är självklara val.
Vi söker en kökschef som:
*
har social kompetens, är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga
*
är en tydlig ledare med stort ordningssinne som kan skapa struktur i både sitt eget och avdelningens arbete
*
är duktig på att förmedla sina kunskaper och på ett pedagogiskt sätt utvecklar medarbetarna för att nå uppsatta mål
*
har kunskap och intresse för hälsosam, ekologisk och hållbar mat
*
har hög arbetskapacitet, är stresstålig och tycker om utmaningar som kräver snabba lösningar
*
har god känsla för inköp, kalkyler och den totala köksekonomin
*
är väl insatt i HACCP
En stor del av din uppgift kommer vara att leda och fördela samt delta i arbetet i det kreativa köket. Det är viktigt att du trivs i en operativ roll med närhet till personal och gäster. Då matupplevelsen för gästen är en del av helhetsupplevelsen är förmågan att samarbeta med övriga medarbetare på fjällstationen en viktig ingrediens bland dina egenskaper.
Bifoga ett personligt brev med CV och ange minst två referenser.
Vi är anslutna till Visita och följer gällande kollektivavtal med Unionen
Vi erbjuder personalboende i eget eller delat rum.
Tjänsten avser heltid.
Tillträde efter överenskommelse.
Välkommen med din ansökan!