Kökschef till STF Grövelsjön Fjällstation

Arbetsbeskrivning

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 246 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se

STF Grövelsjön Fjällstation är Svenska Turistföreningens sydligaste fjällanläggning, placerad i Dalarna på gränsen till Norge och Härjedalen.

Den ursprungliga fjällstationen byggdes 1937, 816 m ö h, och har en vidunderlig utsikt över de Norska fjällen. STF Grövelsjön har över 150 bäddar i 65 rum, restaurang med 150 sittplatser, butik och sportuthyrning.
I omgivningen finns ca. 3.000 bäddar på andra boendeanläggningar och i fritidshus.

Vi söker en Kökschef - vår ledare och inspiratör i köket!

En stor del av din uppgift kommer vara att leda och fördela samt delta i arbetet i det kreativa köket.
Det är viktigt att du trivs i en operativ roll med närhet till dina kollegor och gäster.

Svenskt-Dalarna-Färgstarkt-Tradition-Retro-Fjällsmak-EKO-Lantkök-Natur-Hälsa är begrepp vi gärna lutar oss mot och inspireras av.

På Fjällstationen är maten en stor del av gästernas upplevelse och det är viktigt att alla måltider lagas med kärlek och bra råvaror. Vilt, ekologiskt och närproducerat är självklara val för oss och vår restaurang är KRAV-certifierad.
Vi vill förmedla den lokala matkulturen från fjället och låta samiska, norska och Älvdalska smaker slåss om en plats på vår meny.

Vi vill utveckla och bredda innehållet av god, grön och nyttig mat! 
Vi vill att du delar det intresset och tar täten för den utvecklingen.

Vi erbjuder våra gäster frukost, lunch och middag alla dagar i veckan. I vårt café serveras ekologiska våfflor och hembakat kaffebröd.

Vi söker dig som:

* tycker om att arbeta tillsammans med andra och har god samarbetsförmåga
* är en tydlig ledare med stort ordningssinne som kan skapa struktur både i ditt eget och avdelningens arbete
* är duktig på att förmedla dina kunskaper och på ett pedagogiskt sätt utveckla medarbetarna för att nå uppsatta mål
* har kunskap och intresse för hälsosam, ekologisk och hållbar mat
* har hög arbetskapacitet, är stresstålig och gillar utmaningar som kräver snabba lösningar
* har god känsla för inköp, kalkyler och den totala köksekonomin
* är väl insatt i HACCP

Tillträde efter överenskommelse inför sommarsäsongen. 

Besök gärna vår hemsida för mer information om anläggningen och våra arrangemang;
www.svenskaturistforeningen.se/grovelsjon

Välkommen med din ansökan och låt Fjälläventyret bli din vardag!
Bifoga ett personligt brev med CV och ange minst två referenser.
Vi erbjuder personalboende. Kost och logi betalar du för enligt avtal.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 80% sysselsättningsgrad. Provanställning tillämpas.

Urval sker löpande så ansök redan idag!

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Svenska Turistföreningen STF AB
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 17 januari 2022
  • Ansök senast: 27 februari 2022

Liknande jobb


21 november 2024

20 november 2024

Kökschef

19 november 2024