OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.
Arbetsplatsbeskrivning
Sturebyskolan är en F-9-skola med ca 1170 elever belägen i Enskede utanför Stockholm.
Skolans arbete präglas av höga ambitioner, arbetsglädje, höga resultat och ett långt drivet kvalitetsarbete. Skolan har en lång tradition av ett nära samarbete med högskola och universitet och har under årens lopp samarbetat med bl.a. Stockholms universitet och Uppsala universitet i olika skolutvecklings- och forskningsprojekt. För våra professionella lärare är det en självklarhet att utgå från forskning och beprövad erfarenhet i sitt vardagliga arbete. För oss är det viktigt med en arbetsplats som genomsyras av ett professionellt arbetssätt och präglas av glädje och engagemang för varandra och våra elever. Sturebyskolan är en attraktiv skola som är känd för sin höga trivsel bland elever och medarbetare.
Sturebyskolan arbetar med övertygelsen att alla elever kan och ska nå målen. Ett högt deltagande i skolans kvalitetsarbete är en del i vårt gemensamma uppdrag. På skolan har vi en pedagogisk utvecklingsgrupp som består av skolans förste- och utvecklingslärare som alla arbetar mot skolans verksamhetsmål tillsammans med personal och skolledning.
Arbetsbeskrivning
Sturebyskolan är en skola för elever i årskurs F-9. I köket arbetar 6 medarbetare som tillsammans med Kökschef lagar mat till ca 1 300 elever och pedagoger om dagen. Dagligen serveras också mellanmål på skolan.
Vi söker nu en serviceinriktad Kökschef som har ett stort engagemang för måltiden och ett genuint intresse för att leverera god och näringsriktig mat tillsammans med sina kollegor.
Du ansvarar för driften i köket och är delaktig i det dagligen arbetet.
Kökschef säkerställer att enhetens kvalitet och leverans sker enligt avtal, rutiner, policys och ekonomiska ramar.
Du kommer i rollen som Kökschef bland annat arbeta med att arbetsleda, strukturera och medverka i arbetet i köket. Du kommer samordna arbetet med att planera matsedlar samt göra beställningar av livsmedel från avtalade leverantörer i inköpsportalen Agresso. Du ansvarar för att bevaka att lagar och förordningar och riktlinjer inom verksamhetsområdet följs. Ansvara för att egenkontroll och HACCP genomförs. Du har stor kunskap om specialkost, säker mat och skollagens krav på näringsriktiga måltider.
Maten som serveras i skolrestaurangen ska alltid vara, god, tilltalande, modern, nyttig. Tillsammans arbetar vi för att minska matsvinnet, höja andelen ekologiskt och utveckla skolmåltiden. Skolmaten är viktig för att eleverna ska få en bra skoldag och skolresultat.
I rollen som Kökschef ingår också att skapa en positiv, utvecklande och hållbar arbetsmiljö i köket inom satta ramar. Du ansvarar för den ekonomiska uppföljningen i köket och i arbetet kan det även ingå att medverka vid rekrytering av kökspersonal, genomföra utvecklingssamtal och se till att personalen fortbildas. Du ansvarar även för lokaler, maskinell utrustning och felanmälan.
En stor del av arbetet består av administrativa arbetsuppgifter.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har gått 3-årigt gymnasium inom livsmedelsprogrammet eller annan dokumenterad utbildning inom området.
Du har minst 3-4 års erfarenhet inom storkök/restaurang med arbetsledande funktion, god datorvana samt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Du är en kreativ och positiv person med god samarbetsförmåga och har ett lösningsfokuserat förhållningsätt. Du skapar delaktighet och engagemang genom att säkerställa att alla kollegor är delaktiga och insatta i enhetens uppgifter kopplat till ekonomi, inköp och egenkontroll.
Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information.
Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar.
Du har förmåga att delge information och idéer, såväl muntligt som skriftligt. Du uttrycker kärnan i ett argument på ett tydligt och effektivt sätt. Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation.
Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att framföra lösningar. Du är mån om att ta reda på vilka förväntningar som finns hos uppdragsgivare och andra intressenter samt följer upp att dessa införlivas. Du är balanserad, positiv och observant i ditt kundbemötande.
För att lyckas i rollen som kökschef krävs det att du är organiserad, stresstålig och tycker om att arbeta strukturerat. Du har en hög arbetsmoral och har lätt för att samarbeta med dina kollegor. Det är viktigt att du ser och bemöter medarbetare och matgäster på ett trevligt och professionellt vis. Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
För ytterligare önskvärda erfarenheter, förmågor och personliga egenskaper – se stadens rekryteringsprocess.
Övrigt
I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Intervjuer kommer att ske löpande.
Anställning förutsätter att du kan uppvisa ett blankt utdrag ur belastningsregistret med inriktning arbete i skola. Om du inte har ett som är mindre än 1 år gammalt rekommenderas du ansöka om ett redan nu.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.