OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Du leder verksamheten i köket samt ansvarar för planering och beställning av råvaror, givetvis med budgetansvar. Du utarbetar förslag till menyer och har en dialog med lokala leverantörer för att anpassa menyer efter utbud och prisnivå. Du har ett ansvar för att alla rätter är dokumenterade så att vi alltid kan ge korrekt information om innehållet i de olika rätterna till våra gäster. Idag är det en eller två kockar i köket (ambitionen är att vi i framtiden ska vara minst två). Det innebär att det måste finnas nedskrivna recept som säkerställer att matupplevelsen är densamma också de dagar en annan kock är på plats i köket.
Tillsammans med husfru/husherre och ägarna ingår du i vår ledningsgrupp där mer långsiktiga frågor diskuteras.
Ravlunda Bränneri är en liten arbetsplats och förutsätter därför viss flexibilitet i arbetsuppgifterna så utöver att presentera, laga och servera mat kan det bli aktuellt att också stå i baren eller hantera in- och utcheckning vid t.ex. sjukfrånvaro, ovanligt hög belastning eller liknande.
Tjänsten är heltid och tills vidare med årsbaserad timbank. Inledningsvis är det mer jobb på sommaren och mindre under de kallare månaderna, men förhoppningen är att vi med tiden kommer att ha en jämnare spridning över året.
Vi söker dig som gillar människor och som gläds när du kan bidra till att andra trivs och som:
· har några års erfarenhet som a la carte-kock
· har stor social förmåga och kan kommunicera flytande, både muntligt och i skrift, på svenska och engelska
· har ett stort miljöintresse där ansvar för miljön är en självklar del av vardagen
· är en nyfiken lagspelare som brinner för att helhetsupplevelsen som levereras är något utöver det gästen förväntar sig
· är eller vill bli en bra chef
· är bra på att arbeta i team där alla på bränneriet är en del i teamet även om fokus för köks del naturligt blir de som arbetar i restaurangen
· är positiv och ser lösningar
· är initiativrik med god förmåga att improvisera när situationen så kräver
· är noggrann och ansvarstagande.
Om RAVLUNDA BRÄNNERI
Ravlunda Bränneri är ett gammalt spritbränneri från 1907. Spritbränningen upphörde i början av 70-talet och sedan mer än 20 år är det ett B&B med restaurang och festlokaler. Idag har vi öppet under sommarsäsongen men som ny ägare vill vi mer och strävar efter att ha öppet året runt. Vi vill vara en plats för alla, både i det lilla och det stora, för fest, bröllop och konferens men också god mat och logi för både turister och de som bor i närområdet. Vi tror på närproducerad och vällagad mat, gärna traditionella rätter men i modern tappning. Slutligen tror vi på ett liv i rörelse och vill gärna bidra till fysisk aktivitet genom att uppmuntra till promenader och cykelturer i vackra Österlen. För att kunna förverkliga vår vision planerar vi en större ombyggnad/modernisering under vintern 2022/23 och söker därför nyckelpersoner som vill vara med och bygga upp verksamheten. Vi är övertygade om att det här innebär fantastiska möjligheter för dig som drömmer om att starta eget, hotell eller restaurang, och som genom att vara med i den här spännande fasen i bränneriets historia får viktiga erfarenheter för framtida utmaningar.