Kökschef/kock

Arbetsbeskrivning

Vi söker en kock till vår restaurang på Ravlunda Bränneri.
Ravlunda Bränneri är ett mindre B & B med restaurang i bränneriets gamla lokaler. Vår långsiktiga ambition är att ha öppet från 1 mars till 31 december, men än så länge har vi enbart möjlighet att ha öppet halva året.
Vi söker dig som vill vara en del i vårt team, och vara med i uppbyggnaden av vår verksamhet.

Om jobbet
Baserat på utbildning och erfarenhet utarbetar vi tillsammans en arbets­beskrivning för arbetet i köket. I dag har vi en mindre meny med tre förrätter, tre varmrätter och tre efterrätter (kött/fisk/vegan), som vi försöker variera utifrån säsong. Givetvis är vi öppna för olika meny­förslag.
Vi öppnar Bränneriet sista helgen i mars och stänger i mitten av september. Restaurangen är alltid stängd på söndagar, hur vi i övrigt kommer att ha öppet beror på vår möjlighet att få personal. I tillägg till ordinarie verksamhet har vi ett antal konferenser, under påskhelgen är vi med på Konstrundan och under Kristi Himmelsfärdshelgen är vi en del av Matrundan. Vi har också flera bröllopsfester med 70–100 gäster där vi i dagsläget inte själva lagar själva bröllopsmiddagen
Ravlunda Bränneri är en liten arbetsplats och förutsätter därför viss flexibilitet i arbetsuppgifterna. Det innebär att utöver att presentera, laga och servera mat kan det bli aktuellt att också stå i baren eller hantera in- och utcheckning vid t.ex. sjukfrånvaro, ovanligt hög belastning eller liknande.
Med nuvarande öppettider är det mer jobb på sommaren och mindre under de kallare månaderna, men förhoppningen är att vi med tiden kommer att ha en jämnare spridning över året.
Vi söker dig som tycker om människor och som gläds när du kan bidra till att andra trivs och som:
· älskar att laga mat,
· har stor social förmåga och kan kommunicera, både muntligt och i skrift, på svenska/engelska,
· har ett stort miljöintresse där ansvar för miljön är en självklar del av vardagen,
· är en nyfiken lagspelare som brinner för att den helhetsupplevelse som lämnas är något utöver det gästen förväntar sig,
· är bra på att arbeta i team där alla på bränneriet är en del i teamet,
· är positiv och ser lösningar,
· är initiativrik med god förmåga att improvisera när situationen så kräver, och
· är noggrann och ansvarstagande.

Om RAVLUNDA BRÄNNERI
Ravlunda Bränneri är ett gammalt spritbränneri från 1907. Spritbränningen upp­hörde i början av 70-talet och sedan mer än 20 år är det ett B&B med restaurang och festlokaler. I dag har vi öppet endast under sommarsäsong, men strävar efter att ha öppet året runt. Vi vill vara en plats för alla, både i det lilla och det stora, för fest, bröllop och konferens, men även finnas för turister och de som bor i närområdet. Vi tror på när­producerad och vällagad mat, gärna traditionella rätter, men i modern tappning. Slutligen tror vi på ett liv i rörelse och vill gärna bidra till fysisk aktivitet genom att uppmuntra till promenader och cykelturer i vackra Österlen.

Anställningsvillkor
Säsong; 6 månader, 15 mars – 14 september eller enligt överenskommelse


Var ligger arbetsplatsen?
Vitabyvägen 25
27737 KIVIK
www.ravlundabranneri.se

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Ravlunda Bränneri KIVIK
  • 1 plats
  • 3 månader – upp till 6 månader
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 8 januari 2023
  • Ansök senast: 7 februari 2023

Postadress

Vitabyvägen 25
KIVIK, 27737

Liknande jobb


Kock

Kock

6 november 2024

6 november 2024