OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Dibber är en del av en utbildningskoncern som driver förskolor och skolor på flera ställen i världen utan vinstintresse. Dibber arbetar för att utveckla och driva de bästa förskolorna och skolorna, där barn känner sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna får alla förutsättningar för att göra ett bra jobb. Dibbers vision är att vi vill få "världens viktigaste värden att växa", alltså våra barn och elever.
På sikt vill Dibber bli den ledande aktören i Europa och pågående etablering i Sverige är en del av den visionen. I Sverige är Dibber en koncern som bedriver ca 100 förskolor och skolor i ca 20 bolag.
Vill du vara med på vår matresa för att utveckla den offentliga måltiden inom Dibber? Nu söker vi personal till Dibbers Matgård!
På Dibbers Matgård i Brunna, Upplands-Bro kommun norr om Stockholm, förbereder vi mat till många av Dibbers förskolor, grundskolor och anpassade grundskolor runt om i mellan- och norra Sverige. Vi producerar och kallpaketerar komponenter som sedan levereras till Dibbers mottagningskök, enligt våra menyer. Vår filosofi är nylagad och hälsosam mat för en bättre framtid.
Arbetsuppgifter
Exempel på arbetsuppgifter Formellt ansvar: Ledning och yrkesansvar
Vara en tydlig representant för Dibber och visa lojalitet mot Dibbers mål, strategi och måltidskoncept.
Vägleda sina anställda så att köksverksamheten drivs i enlighet med lagar, förordningar, Dibber Way (Dibbers vision, värden och arbetsrutiner) kollektivavtal samt interna riktlinjer samt finansiella ramar.
Säkerställa kritiska funktioner som att redovisa lön, godkänna fakturor, svara på mail, korrekt bemanning etc. även när köks/produktionschef har semester eller är frånvarande.
Håller kök och måltidsansvarig inom Dibber informerad om viktig utveckling i matgården och deltar i de möten och arbetsgrupper man blir kallad till.
Delta aktivt i utvecklingen av Den Goda Måltiden och säkra att verksamheten arbetar med god variation och kvalité i matproduktionen.
Effektiv användning och förvaltning av budget enligt fastställda mål. (ekonomiskt ansvar)
Strategisk planering av menyer och inköp utifrån rätt beställda antal portioner baserat på antal barn/elever, ha tät kontakt med mottagande enhet för att säkerställa rätt volymer utifrån antal portioner. Göra menyer och beställningar genom att optimera kombinationen av säsong lager och kampanjer. Hitta varor till bra kvalité och pris.
Planering av transporterkedjor
Långsiktig planering och ansvar för att växa
Aktivt arbeta med att reducera matsvinn både i produktionen och servering.
Personalansvar: Ledarskap och ansvar gentemot medarbetare
Köks/Produktionschefen ska utveckla och säkerställa att medarbetarna alltid har den kompetens och motivation som krävs.
Köks/Produktionschefen ska genomföra APT, veckomöten och strukturerade uppföljningssamtal med medarbetare.
Köks/Produktionschefen ska föra regelbundna och systematiska diskussioner med medarbetarna som rör bland annat arbetsmiljöfrågor.
Köks/Produktionschefen ansvarar för arbetsmiljön på matgården.
Köks/Produktionschefen ansvarar för att efterleva rådande samverkansavtal.
Köks/Produktionschefen anställer nya medarbetare till matgården samt håller i och genomför anställningsintervjuer.
Köks/Produktionschef genomför resultatsamtal och medarbetarsamtal med medarbetarna.
Köks/Produktionschef ska följa upp avtal, mål och mål med medarbetare efter resultat och medarbetarsamtal.
Organisatoriskt ansvar: Effektiv organisation med god arbetsmiljö
Dibbers kvalitetsstandard "Säkerhet – varma människor – Professionellt bäst" används aktivt vid anställning av nya medarbetare, men också aktivt under hela medarbetarnas karriär i Dibber
Köks/Produktionschef ska se till att alla klagomål på arbetsplatsen och de anställda följs upp
Motverka särbehandling av etnisk, religiös eller genusbaserad natur. Hålla god och professionell ton i alla möten oavsett nära kollega, elev eller medarbetare i huset.
Kvalifikationer
B-körkort
Restaurangutbildning samt praktisk erfarenhet från restaurangvärlden i arbetsledande roller.
Datorvana Excel, Microsoft Word
Svenska och engelska i tal och skrift
Utbildad inom HACCP
Dokumenterad erfarenhet från storköksdrift
Personliga egenskaper
En Köks/produktionschef måste räkna med att arbeta efter kontorstid vid behov
Ska ha en stark ledarprofil med förmåga att motivera, engagera och leda människor genom visioner och tydliga mål. Man förväntas kunna arbeta självständigt och systematiskt och samtidigt synas i verksamheten.
Stark teambyggare med förmåga att ta fram det bästa hos både individer och grupper
God kommunikatör med förmåga att skapa starka relationer
Resultatorienterad, ha mod, en positiv attityd och vilja ha nya utmaningar och arbeta under press.
Vi erbjuder
Engagerade och duktiga kolleger i en professionell miljö! Vi har kollektivavtal genom Almega (Friskoleavtalet). Dibber har ett löfte till alla sina medarbetare: Hos oss har du alla möjligheter att utvecklas både som yrkesmänniska och individ samtidigt som du utför världens viktigaste jobb på bästa möjliga sätt.
Förmåner i samtliga av Dibbers verksamheter;
*Friskvårdsbidrag
*Personalstöd via Falck Health Care
Kontaktinformation
Anneli Nieminen, Kök och måltidsansvarig
Arbetsplats
Örnäsvägen 13
196 92 Kungsängen