OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och fängelser verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.
Tygelsjö är en anstalt med 65 platser i säkerhetsklass 3 (den lägsta säkerhetsklassen). Anstalten ligger 15 km söder om Malmö. Anstalten byggdes 1947.
Anstaltens klientel är varierat både vad det gäller brottskategorier och strafftider.
Kriminalvårdens vision ”Bättre Ut” genomsyrar klientarbetet.
Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en inspirerande kökschef/köksföreståndare till anstalten Tygelsjö. Personalgruppen, som består av 2 kockar och en köksföreståndare,lagar mat till våra klienter och personal 7 dagar i veckan året runt. I asrbetsuppgifterna ingår även att handleda klienter som arbetar i köket. För närvarande pågår planering för att vi skall kunna genomföra arbetsmarknadsutbildning inom storkök och i detta kommer Du att bli involverad som handledare/lärare.
Vårt mål är att tillaga merparten av måltiderna från grunden och där är du en viktig drivkraft för att det ska uppnås. Vi bedriver självhushåll på delar av anstalten vilket innebär bland annat att intagna lagar sin egen mat. Du kommer att vara ett viktigt stöd för personal som är involverade i den verksamheten.
Du kommer att ha ett övergripande ansvar för matlagningen i produktionsköket, menyplanering, livsmedelshantering och livsmedelsförråd inom anstalten. Detta inkluderar budgetansvar och kvalitetssäkring. Var med och utveckla vårt kök med dina tankar och idéer!
KVALIFIKATIONER
Du är utbildad kock eller har motsvarande utbildning/erfarenhet. Du har erfarenhet av måltidsproduktion. Goda datorkunskaper är ett krav då du använder datorn i det dagliga arbetet. Du har goda kunskaper i svenska språket så att du kan kommunicera muntligt och dokumentera skriftligt det som verksamheten kräver.
Som person är du drivande och målinriktad, du har ett tydligt ledarskap och har ett stort engagemang för mat.
Du har kommit till insikten om att ledarskap ytterst handlar om att skapa förutsättningar för andras växande och att fungera som inspiratör. Du vet att din förmåga att bidra till arbetsglädje och lust är ditt främsta verktyg i resan mot gemensamma mål.
Du förstår värdet av att fånga upp tankar och idéer och föra dem vidare. Du har sedan länge insett värdet av förankring och att sprida information till dina medarbetare.
Du driver självständigt frågor i samarbete med andra, med fokus på att utveckla och förbättra verksamheten. I rollen krävs att du är strukturerad och klarar av att hålla i och genomföra projekt med hög kvalitet. Det är också viktigt att du kan sätta tydliga gränser.
Du har hittat ditt personliga ledarskap som bygger på dina erfarenheter och har sina nämnare gemensam med vår värdegrund.
Självklart har du den formella kompetens vi efterfrågar, men det är dina färdigheter och egenskaper som är avgörande i vårt beslut att välja dig till vår nya medarbetare.
Meriterande med utbildning inom kostekonomi samt dokumenterad erfarenhet av arbete som chef med personal-, ekonomi-och verksamhetsansvar samt av att arbete med människor med social problematik, pedagogisk erfarenhet/utbildning och/eller myndighetsutövning är meriterande
B-Körkort är ett måste.
Kontaktpersoner på detta företaget
Kriminalvårdsinspektör Anders Jansson
040-692 75 13
Kriminalvårdschef Petra Tullgren
040-692 72 76
Personalassistent Nicklas Ekbladh
040-692 75 10
OFR-S/ST Anne-Marie Levin
040-692 75 19
SEKO Robert Larsson
040-692 75 01
SACO Lotta Helin
040-692 72 62
OFR-S/ST Ann-Marie Levin
040-692 75 19
Kriminalvårdsinspektör Ida Sundkvist
040-692 75 25
OFR-S/ST Anne- Marie Levin
040-692 75 19
Produktionsledare Susann Holmberg
040-692 75 33