OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Råby tar emot icke skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik, missbruk och kriminalitet.
ARBETSUPPGIFTER
I din kommande roll som köksföreståndare kommer du att få stora möjligheter att påverka verksamheten i institutionens kök. Råby har precis färdigställt ett nytt centralkök och matsal där både medarbetare och ungdomar kommer att äta sin lunch. Du kommer att vara en viktig kraft i utvecklingen av det nya köket. Till din hjälp kommer du att få en helt ny och modern maskinpark med bl a ugnar Rational.
I din roll som köksföreståndare leder du det dagliga arbetet i centralköket och arbetar nära din närmaste chef som är ledamot i institutionens ledningsgrupp och har det formella personalansvaret. Som köksföreståndare ansvarar du för bemanning, planering, meny, kvalitetssäkring, samt inköp inom given budget. Vidare har du ansvar för egenkontroll och livsmedelshygien utifrån gällande lagar och rutiner. Du samarbetar med Råbys skolverksamhet som bedriver kockutbildning i centralkökets undervisningskök. Utöver de administrativa delarna i tjänsten förväntas du också bidra i det dagliga arbetet tillsammans med övrig kökspersonal.
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du är lugn och kontrollerad i stressituationer och samarbetar bra med andra människor. Du har ett gott omdöme och är självgående på så vis att du själv tar ansvar för din uppgift och strukturerar ditt arbete. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar SiS värdegrund om att alla ungdomar har en vilja och förmåga att förändra sina liv till det bättre. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir respektfullt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
• En fullständig restaurang- eller storhushållsutbildning på gymnasienivå alternativt
annan utbildning i kombination med erfarenhet som SiS bedömer relevant
• Erfarenhet av att arbeta i storkök
• Erfarenhet av att hantera fakturor, beställningar/inköp
• Goda kunskaper i livsmedelshygien- och egenkontroll
• Goda kunskaper om specialkost och allergier
• Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
• God datorvana
B körkort är ett krav Meriterande:
• Erfarenhet av att arbeta som köksföreståndare/köksansvarig
• Erfarenhet av att arbeta i arbetsledande funktion
• Erfarenhet från en roll som innefattat arbetsmiljöansvar
ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Kontaktpersoner på detta företaget
Institutionschef Maria Hultén
Rektor Linda Silvermyr
010-4537480
Adminstrativ chef Catharina Linder
010-453 74 04
Psykolog Lina Lindkvist
010-453 74 18