Köksföreståndare till anstalten Tillberga

Köksföreståndare till anstalten Tillberga

Arbetsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om anstalten Tillbergas verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/tillberga/#om

Anstalten Tillberga ligger i Tillberga strax utanför Västerås. Verksamheten på anstalten Tillberga har plats för totalt 183 intagna och sysselsätter cirka 100 anställda.

Anstalten har i närtid utökats med 48 platser samt 18 tillfälliga platser.
Produktionsköket på anstalten bedrivs simultant som utbildningskök för ca 15 intagna som lagar all mat. Kockarna (3st) som är anställda ansvarar för planering, utbildning, kvalitetskontroll och har det övergripande ansvaret att maten levereras i tid. Anstalten planerar för en kockutbildning för de intagna som idag jobbar i köket.


ARBETSUPPGIFTER
I din roll som köksföreståndare leder du dagliga arbetet i produktionsköket, men det formella personalansvaret ligger hos kriminalvårdsinspektören. Som köksföreståndare ansvarar du för planering, kvalitetssäkring, fakturahantering samt inköp inom given budget. Vidare har du ansvar för egenkontroll och livsmedelshygien utifrån gällande lagar och rutiner. Som köksföreståndare på anstalten Tillberga ansvarar du också för den teoretiska delen av kockutbildningen för de intagna. Där ingår planering av utbildningstillfällen, genomförande av lektioner samt uppföljning enligt utbildningsplan. Rollfördelningen kommer ligga på ca 70% utbildningsansvar och 30% köksföreståndare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som samarbetar väl med andra människor, är lugn, pedagogisk och serviceinriktad i ditt bemötande. Du kommer med idéer och nya infallsvinklar och har även förmågan att inspirera andra och omsätta dina idéer i praktiska resultat. Samtidigt är du kvalitetsmedveten, noggrann och bra på att planera och organisera ditt arbete på ett strukturerat sätt.

Krav
• Restaurang- och/eller storhushållsutbildning på gymnasienivå alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Goda kunskaper i hygien- och livsmedelskontroll
• Goda kunskaper kring specialkost och allergier
• Erfarenhet av att utbilda i matlagning, hygien och livsmedelskontroll
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift

Meriterande
• Erfarenhet av att arbeta som köksföreståndare/köksansvarig
• Erfarenhet av att arbeta i storkök
• Erfarenhet av att arbeta med kriminalvårdens klientsystem
• Kunskaper i att hantera fakturor, beställningar/inköp och budget
• Pedagogisk erfarenhet
• Erfarenhet av att arbeta med intagna i kriminalvården


ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande urval och intervju.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Sammanfattning

Liknande jobb


Kock till fristående förskola i föräldrakooperativ

Kock till fristående förskola i föräldrakooperativ

18 december 2024

Köks- och konferensansvarig

Köks- och konferensansvarig

1 november 2024

Köksmästare

10 oktober 2024

Handledare café

Handledare café

2 september 2024