OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och fängelser verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet. Kriminalvården bygger ett nytt säkerhetshäkte i Sollentuna. Det nya häktet ska stå klart i april 2011 och kommer att ha 240 platser. All tillagning av mat till häktets intagna sker enligt den s.k. cook-and-chillmetoden som bygger på att maten efter tillagning omedelbart kyls ned. Köket ska servera mat till häktets intagna tre gånger om dagen: frukost, lunch och middag. Vi söker nu en köksföreståndare som ska ansvara för uppstarten och driften av häktets kök. Kriminalvården strävar mot en jämn könsfördelning och ökad etnisk mångfald. Registerkontroll och test vid Pliktverket kommer att föregå beslut om anställning. Kriminalvårdens arbetsmiljö och arbetstid är rökfri. Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se ARBETSUPPGIFTER I arbetsuppgifterna som köksföreståndare ingår planering, inköp och tillagning av mat till häktets intagna samt arbetsledning av kökets personal. Köksföreståndaren har budgetansvar för hela köket samt ansvar för egenkontroll, hygien och arbetsmiljö. Köksföreståndaren ansvarar för hela processen, från planering till färdig produkt. I ett inledningsskede ska köksföreståndaren ansvara för planeringen och uppstarten av kökets verksamhet inför öppnandet i april 2011. Närmaste chef är kriminalvårdsinspektör service. KVALIFIKATIONER Du bör ha grundläggande kockutbildning och högskoleutbildning inom kost- och näringsekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha vana att arbeta med dator. Du är genuint intresserad av att laga god och näringsriktig mat. Du kan utföra dina uppdrag inom givna ramar och är van att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt. Du bör även ha ett högt säkerhetstänkande. Du bör ha pedagogisk och organisatorisk förmåga, social kompetens, god samarbetsförmåga och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du ska dela Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn präglad av en tro på människors vilja och möjlighet till utveckling och förändring Utbildning inom cook-and-chill eller specialkost är meriterande. Likaså erfarenhet och utbildning inom ekonomi och personalansvar. Du bör ha flera års erfarenhet av arbete i storkök eller livsmedelsproduktion. Erfarenhet av arbete i arbetsledande ställning är meriterande.