Köksmästare

Köksmästare

Arbetsbeskrivning

Salt & Sill – Hotell, konferens & restaurang hittar du ute på ön Klädesholmen utanför Tjörn, mitt bland Bohusläns salta klippor och skär. Restaurangen har drivits i nuvarande regi sedan början av 2000-talet och drivkraften har alltid varit ett brinnande intresse för mat och människor.
Att vår specialitet på krogen blev just sill är ingen slump. Sillen har en lång tradition i svensk mathistoria och går att variera och kombinera i det oändliga. Det gamla fiskeläget Klädesholmen med anor från så långt tillbaka som 1400-talet med sillsalterier och konservfabriker gör den lokala kopplingen till sillen stark.
Salt & Sill har under årens gång utvecklats från en sommarkrog till en året runt driven destination. 2008 byggdes Sveriges första flytande hotell och därefter satsades även på en utvidgad konferensverksamhet med många spännande aktiviteter för både privatpersoner och grupper. Allt detta för att kunna erbjuda en totalupplevelse inom mat, dryck och boende. I skrivandes stund får konferenslokaler och delar av restaurangverksamheten ett ansiktslyft för att stå redo inför en spännande sommarsäsong.
Salt & Sill är en levande anläggning med många inspirerande och utvecklande projekt framöver, så är du redo för en spännande och händelserik resa, välkommen till vårt team!
Vi söker nu en ny ledare till vårt team i köket, tjänsten är heltid med start omgående.
Vad innebär tjänsten:
Maten på Salt & Sill har alltid varit kärnan i verksamheten och en stor anledning till att Salt & Sill som destination är vad den är idag.
Vi har ett kreativt kök som hela året arbetar med att förnya och utveckla det som serveras hos oss.
Vi söker en person som brinner för matlagning, som har ett kreativt och innovativt sinne och som kan bidra till att Salt & Sills mat och koncept aldrig står still.
Vi arbetar så mycket vi kan med lokala råvaror och som köksmästare hos oss skapar du menyer för våra olika säsonger.
Du leder arbetet i köket vilket betyder att du behöver vara en given, kreativ och förtroendeingivande ledare som inte har några problem att ta snabba beslut för att göra våra gästers besök till en minnesvärd upplevelse.
Du förväntas ha bra kontroll på inköp, prissättning och kalkylering.
Du har en god förmåga att förstå marknaden och anpassa mat och menyer efter hur efterfrågan ser ut.
Köksmästaren ingår i ledningsgruppen och är delaktig i de beslut som fattas där. Du rapporterar till driftschef.
Du förstår vikten av att skapa planering för arbetet, sätta upp handlings- och aktivitetsplaner och har förmåga att följa upp de mål som satts upp för verksamheten.
Som ledare i vårt kök förväntas du också vara förtroendeingivande, inspirerande och ha ett tydligt ledarskap. Du har god kommunikativ förmåga, skapar trygghet och kan leda ditt team mot uppsatta mål.
Du har lätt för att samarbeta och kan anpassa dig till förändringar i verksamheten.
Våra säsonger skiljer sig mycket åt. Vintern på västkusten är lugnare och vi har mycket tid att ta hand om våra gäster medan sommaren betyder högt tempo där det krävs starkt ledarskap för att kvalitén på maten ska hålla hög nivå.
Hos oss behöver du uppskatta de olika säsongerna och vara beredd på att vara flexibel i ditt arbete.
För oss är det viktigt att alla våra medarbetare trivs och har roligt på jobbet vilket också betyder att vi lägger stor vikt vid din personlighet och din samarbetsförmåga.
Som köksmästare hos oss erbjuds du ett kul och omväxlande arbete där du har stor möjlighet att påverka både din egen och företagets utveckling.
Personalboende finns att tillgå.
Befattningskrav:
Tidigare erfarenheter
Minst 3-5 års tidigare erfarenhet från ledande position i branschen
Tidigare erfarenhet från a la cartekök är meriterande.
Specifika kunskaper:
Kunskap om egenkontroll och HACCP är ett krav
Tidigare erfarenhet av inventering och inventeringssystem
Kunskap inom Microsoft Office (Outlook, Word, Excel, Teams mm)
Språkkunskaper:
Det är viktigt att du kan ha en tydlig kommunikation med arbetskamrater, personal, leverantörer och andra instanser vilket kräver att du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
Personliga egenskaper:
Du ska vara flexibel i din roll, vara social och ha lätt för att träffa nya människor. Du är en självklar ledare och en person som skapar förtroende. Du ska vara lyhörd, samarbetsvillig, kunna vara självständig och drivande i ditt arbete och ha ett stort ansvarstagande.
Intervjuer kommer att ske löpande, så vänta inte med din ansökan!

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Salt & Sill MYGGENÄS
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 19 mars 2021
  • Ansök senast: 18 april 2021

Besöksadress

Myggenäsv. 2
None

Postadress

BOX 6060
MYGGENÄS, 47117

Liknande jobb


Köksmästare

Köksmästare

21 december 2024

Experienced Chef for Indian and French Cuisine

20 december 2024

Köksföreståndare

Köksföreståndare

18 december 2024

Kock/ kök personal

17 december 2024