OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Göteborgs Symfoniker AB söker köksmästare till vår à la carterestaurang och arrangemangsverksamhet
Göteborgs Symfoniker AB är ett fristående bolag inom Västra Götalandsregionens organisation. Verksamheten består av Göteborgs Symfoniker, Sveriges Nationalorkester som tillsammans med administrativ personal gör Göteborgs Konserthus till en av de största kulturinstitutionerna i Västra Götaland. Befattningen köksmästare ingår i bolagets Publik & Arrangemangsavdelning.
Konserthuset har en à la carterestaurang med plats för ca 50 gäster samt flera foajébarer som är öppna i anslutning till konserter. Här serveras lunch på vardagar för orkestern, à la carte för konsertbesökare i samband med föreställning, vår klassiska räkmacka och hembakade bakverk i foajébarerna och vid flertalet tillfällen arrangeras större evenemang/konferenser i anslutning till våra salar, Stora Salen och Stenhammarsalen. Konserthusets serveringar är Svanenmärkta och KRAV-märkta samt ett stort miljöengagemang genomsyrar det dagliga arbetet och menysättning.
Vi söker nu en köksmästare som kan göra vår restaurang och andra serveringar till en fantastisk upplevelse tillsammans med våra kockar och vår avdelning. Mer om vår restaurang finner du på vår hemsida.
http://www.gso.se/konserthuset/restaurang-cafe/
Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats där restaurangbesöket förgyller hela konstupplevelsen för gästen. Du jobbar med en hög standard på meny och med ekologiska råvaror, gärna även lokalproducerade. Vi har ett större utbud viner och i anslutning till restaurangen en vinbar där vi säljer våra exklusiva viner och en mindre meny.
Köksmästaren ingår i ett härligt team tillsammans med Publik & Arrangemangschef, två kockar, restaurangansvarig, biträdande restaurangansvarig och serviskollegor. Publik & Arrangemangschefen sätter ramar för vår verksamhet, inom dessa ramar har du stor frihet att arbeta självständigt och kreativt. Du ska vara beredd att arbeta med många olika typer av arrangemang.
Arbetsuppgifter innefattar planering, inköp, menysättning och drift.
Förutom à la carte och annan servering för våra konsertgäster arbetar vi även med större konferenser och evenemang där vi lagar mat till uppemot 1200 gäster. Vi tar fram menyförslag och anpassar evenemanget tillsammans med våra kunder.
Arbetspassen förläggs dagtid, kvällstid och helger. Tjänsten är en 100 % anställning med start omgående. Vi har kollektivavtal enligt Scen & Film.
Vi kallar till intervju löpande och som en del i rekryteringsprocessen ser vi att ni provjobbar hos oss.
Kvalifikationer
För att söka behöver du:
Minst 4 års dokumenterad erfarenhet av restaurangbranschen.
Minst 2 års erfarenhet av en à la carterestaurang.
Erfarenhet av arbetsledning och planering.
Kunna jobba självständigt och ta initiativ.
Ha relevant utbildning samt god samarbetsförmåga.
Det är meriterande om du även:
God erfarenhet av framtagande av meny.
God erfarenhet av att arbeta med ekologiska och lokalproducerade varor.
Vill du arbeta i en av Sveriges äldsta kulturinstitutioner, vara med och leverera service på hög nivå och skapa en fantastisk helhetsupplevelse för våra gäster? Varmt välkommen med din ansökan via denna sida!