Köksmästare

Arbetsbeskrivning

Köksmästare – vintersäsongen 2023/2024

På Hotel Bügelhof är det inte mer än ett snöbolls kast till både lift och pist.




Vi har tagit det där med service ett litet steg längre, det där lilla extra som man inte förväntar sig. Ni hittar oss på Sälfjällstorget i Lindvallen där ni har närheten till flertalet restauranger, affärer, skiduthyrningar och mycket mer.

Vi har 54 hotellrum, funktionellt inredda med inspiration från alperna och fjällen i en harmonisk mix.




Till vintern 2018 öppnade vi upp en ny restaurang på hotellet, Restaurang Winter. Här serverar vi god mat & dryck gjord på förstklassiga råvaror och tillagade med stort hjärta. Vi har idag ca 115 sittplatser. Med en meny där det skall finnas något som passar alla. I Winter LoungeBar, vårt ”vardagsrum” kan ni sitta och slappna av i sköna soffgrupper med något gott till efter en lång dag på fjället.




Vi har även en mysig relaxavdelningen med bubbelpool, kallbad, bastu & solarium

Vårt 4-stjärniga hotell erbjuder allt som behövs för underbar avkoppling oavsett om du åker skidor eller inte.




Nu söker vi Dig som har utbildning och några års erfarenhet.

Du har ett gott öga för ordning och reda, inser att du kommer längre med ett leende och ser lösningar istället för problem.

Du älskar att ge service och sätter dina gäster i första rummet.

Dessutom har du alltid ett glatt humör och en stor portion sunt förnuft. Som person har du lätt att få folk med dig och genom din närvaro skapa en positiv atmosfär både för gäster och kollegor.

Du vill dela med dig av din kunskap.




I dina arbetsuppgifter som köksmästare ingår:

Alltid vara en bra ledare och förebild och skapa en teamkänsla.
Alltid leva efter första punkten.
Utbilda personalen på rutiner
Ta hand om personal och extra personal i samråd med restaurang ansvarig.
Skapa rutiner vad gäller upplägg, såser, tallrikar etc.
Delta i restaurang driften för att kvalitetssäkra vad gäller kvalitet på mat som går ut
Gör beställningar. Se till att aktivt kolla priser hos grossist, samt ha koll på anbud.
Ta emot leveranser. Gör returer om något blivit fel.
Få fram en råvarukostnad och få fram ett utpris
Meny utveckling tillsammans med restaurang ansvarig och ledning. Där maten skall vara attraktiv.
Aktivera restaurangen tillsammans med restaurang ansvarig och ledning, kvällens/veckans/månadens vin, temakvällar, erbjudanden, säljtävlingar, tavlan, gästspel.
Följa miljö och hälsas krav. Vad gäller renlighet, temp koll etc.
Schemaläggning, hålla koll på timmar i kökets, så det blir så ekonomiskt och effektivt som möjligt.
Se till att dagliga städrutiner efterföljs
Stå med på ersättartillståndet och kunna alkohollagen
Se till att alla i köket är inloggade varje dag de jobbar. Samt att de ”stämplar” ut.
Kunna brandskåpet och dess åtgärder vid larm.
Föra dialog med personalen inför varje kväll om vad som händer, vilka kommer etc.
Konferens menyer, luncher, special bokningar.
Utbilda personal vad gäller menyerna
Coacha och stötta personalen. Viktigt!
Delta i ledningsgruppen. Möte en gång i veckan
Alltid vara flexibel. Alltid, alltid se till företagets bästa vad gäller inköp och timmar.




Stämmer detta in på dig?

Då är du varmt välkommen att söka jobb hos oss!

Personalboende kan vi erbjuda i Sälens By, bil är ett måste då avståndet till hotellet är ca 7 km!

Hotellet har öppet från slutet av november till mitten av april!

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Hotel Bügelhof AB
  • 1 plats
  • 3 månader – upp till 6 månader
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 21 augusti 2023
  • Ansök senast: 30 september 2023

Liknande jobb


26 november 2024

Hotell Hallstaberget söker köksmästare

25 november 2024

21 november 2024

20 november 2024