Köksmästare Dorsia Hotel och Restaurant

Arbetsbeskrivning

Dorsia är ett exklusivt hotel och restaurang som dagligen erbjuder en upplevelse utöver det förväntade för våra gäster. Vår unikitet bygger på gästens starka känsla av ett personligt mottagande och vår höga servicenivå i kombination med en upplevelsefylld och exceptionell miljö.


Vi söker efter en inspirerande och kreativ köksmästare som brinner för matlagning, arbetsledning och för att skapa en förstklassig gästupplevelse i en teatralisk miljö på ett hotell som skapar en unik upplevelse för gästen!


På menyn finns smaksäkra nutida rätter från det internationella köket med en fransk accent. Vi arbetar med moderna tillagningsmetoder och gärna med råvaror som är i säsong och närproducerade. Våra lunchrätter hämtar även inspiration från den svenska husmanskosten och rätterna serveras i en fin kostym.


Arbetsuppgifter
Som köksmästare leder du det operativa arbetet i köket. Du är synlig, närvarande och aktiv i verksamheten och säkerställer en hög kvalitets- och servicenivå gentemot gäst. Du arbetar du tätt ihop med andra avdelningschefer i restauranten, du leder och planerar arbetet i köket samt ansvarar för att maten håller god kvalitet. Du har övergripande ansvar för menyplanering, all produktion av mat, ekonomiskt ansvar, inventering, inköp och livsmedelshygien samt är delaktig i den dagliga produktionen. Du har en viktig roll vid rekrytering och medarbetarsamtal och hanterar bemanningsplanering och schemaändringar. Vidare är du delaktig i uppdatering av arbetsmanualer och ansvarar för praktisk introduktion och arbetsplatsutbildning.


Du har utöver dina operativa uppgifter även uppgifter av administrativ karaktär, så som köksekonomi, lagerhållning, inköpsrutiner och inventeringar. Du arbetar nära avdelningschefer i restauranten för att utveckla och förbättra verksamheten, och bidrar till ett gott samarbete mellan kök och restaurangdel. Du skapar förutsättningar för en öppen och trivsam arbetsmiljö och tar ett stort personligt ansvar gentemot dina kollegor genom att föredömligt efterleva gällande branschregler, vara en god arbetsledare och inspirera till kompetenshöjning.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant restaurangutbildning och minst tio års dokumenterad erfarenhet från restaurangkök. Du behöver även bred erfarenhet från arbetsledande befattning inom kök gällande såväl driftsansvar som råvarubeställning, menyplanering samt schemaläggning. Du har tidigare arbetat med fine dining, större sällskap, à la carte samt är van vid höga volymer som ska levereras i snabbt tempo.
Med ditt intresse och din kompetens vill vi, förutom att bibehålla vår kvalitet och nöjda gäster, att du blir en viktig del av att utveckla och driva våra koncept framåt. Du arbetar ansvarsfullt och med mål att leverera en högklassig måltid, efterfölja uppsatt köksekonomi och har hög kännedom om livsmedelslagen och hantering av råvaror.


Dorsia har öppet från morgon till kväll, 365 dagar om året. Restaurangen serverar frukost, lunch, middag och har även afternoon tea på söndagar. Utöver detta har vi även event och privata sällskap.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Dorsia Hotel & Restaurant Göteborg
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 28 maj 2020
  • Ansök senast: 27 juni 2020

Besöksadress

Trädgårdsgatan 6
Göteborg

Postadress

Trädgårdsgatan 6
Göteborg, 41108

Liknande jobb


Hotell Hallstaberget söker köksmästare

25 november 2024

21 november 2024

20 november 2024

Kökschef

19 november 2024