Arbetsbeskrivning
Om Ågrenska
Välkommen till Ågrenska där det sällsynta är vanligt och viktigt! Vi är inne i ett mycket spännande utvecklingsskede och söker nu en erfaren köksmästare som vill vara med och göra skillnad på riktigt.
Sedan 1989 arbetar Ågrenska för att skapa förutsättningar för ett optimalt liv för personer med sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar. Vi är ett nationellt kompetenscentrum där vetenskap och hjärta går hand i hand. Vi bedriver bland annat korttidsverksamhet, familjevistelser, personlig assistans, kurser och konferens. Vi erbjuder en enastående vacker arbetsplats beläget på Lilla Amundön, strax söder om Göteborg. Ågrenska är en idéburen organisation utan vinstintresse.
Är du en passionerad kock med ledarskapsförmåga? Vi söker en engagerad köksmästare som vill vara en del av vårt team på Ågrenska! Vår ambition är att skapa en positiv miljö där matglädje och kvalitet står i centrum.
Arbetsuppgifter
Som köksmästare på Ågrenska kommer du att:
Leda och motivera kökspersonalen, inklusive kockar, kockelever och annan personal.
Utveckla menyförslag med hänsyn till säsong, tillgängliga råvaror och kundpreferenser. Alltid med fokus på näringsriktig och välsmakande mat.
Säkerställa att alla rätter lagas enligt hög standard och presenteras på ett attraktivt sätt
Övervaka kvaliteten på råvaror och färdiga rätter för att säkerställa överensstämmelse med hygien- och säkerhetsstandarder.
Ansvara för att beställa råvaror, hantera lager och säkerställa att kostnader hålls inom budget.
Delta i rekrytering av kökspersonal tillsammans med verksamhetschef.
Utbilda och utveckla kökspersonalen, samt hantera scheman och arbetsprestation.
Genomföra medarbetarsamtal och lönesamtal tillsammans med verksamhetschef.
Övervaka kökskostnader och arbeta med budget för att maximera lönsamheten genom effektiv resurshantering.
Kvalifikationer
Vi söker dig med en genuin passion för matlagning och en gedigen erfarenhet ifrån kockyrket. Du har en stark ledarskapsförmåga och erfarenhet av att leda och utveckla ett köksteam företrädesvis som köksmästare eller sous-chef i liknande miljö.
För att lyckas i rollen bör du även ha:
En kreativ förmåga och en passion för att skapa innovativa menyer och måltider som gläder och inspirerar
Djup kunskap om olika matlagningsmetoder, matpresentation samt menyplanering.
Utmärkta kommunikations- och organisationsförmågor.
Goda kunskaper om hygien- och säkerhetsstandarder i köket.
Förmåga att hantera kökets budget, kostnadsberäkning, prissättning och inköp
Förmåga att förhandla med leverantörer för att säkerställa bästa pris och kvalitet på råvaror.
Förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt och att arbeta under press utan att kompromissa med kvaliteten
Kunskaper inom specialkost och näringslära är meriterande
Vi erbjuder:
En inspirerande och utvecklande arbetsmiljö i vackra omgivningar
Möjlighet att påverka och utveckla Ågrenskas matkoncept
Konkurrenskraftig lön och förmåner
Möjlighet till personlig och professionell utveckling
Vi ser fram emot att höra från dig och hoppas att du vill bli en del av vårt fantastiska team på Ågrenska!
Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid eller deltid
Varaktighet: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Ansökan
Ansök senast:
Kontakt
Pernilla Medegård
Verksamhetschef support
pernilla.medegard@agrenska.se
Övrigt
Du ombeds visa upp ett utdrag ur belastningsregister innan påbörjad anställning. Beställ gärna ett redan nu på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/
När du söker denna tjänst godkänner du att vi registrerar dina personuppgifter enligt Ågrenskas personuppgiftspolicy.
Som ett steg i att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen gör vi en bakgrundskontroll på slutkandidat.