OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Hotel Birger Jarl är ett fyrstjärnigt hotell beläget i centrala Stockholm. Hotellet har 271 hotellrum och sviter, restaurang och lobbybar samt en konferensvåning med kapacitet för totalt 550 personer. Hotellet vänder sig till såväl affärs- som fritidsresenärer och har en stor andel internationella gäster.
Hotel Tegnérlunden med 102 rum, också beläget i centrala Stockholm, är ett trestjärnigt rum- & frukosthotell. I hotellfastigheten ligger även 1-stjärniga kabinrumsprodukten Hotel Micro med 33 rum.
Vår vision är enkel, vi vill att alla som kommer i kontakt med oss ska känna samma sak –”Här vill jag bo, här vill jag jobba!”
Vi står inför en spännande utvecklingsresa med att sätta Restaurang Birger Jarl (och vår konferens) på kartan och söker därför en organiserad Köksmästare med ett starkt ledarskap!
Vi söker dig som gillar att kombinera ledarskap med mat, service och kreativitet. Du är en stabil och ödmjuk person som drivs av utveckling både för egen del, din personal och verksamheten. Du har en omfattande organisationsförmåga och en inneboende flexibilitet, som är nödvändig med tanke på verksamhetens många beståndsdelar. Rollen kräver att du är proaktiv, har hög energi och stort gäst- och resultatfokus.
Är du Köksmästaren som vill vara med och utveckla vår restaurang – & konferensverksamhet till dess fulla potential och som gillar att vara hands-on i driften?
Du…
har som Köksmästare det övergripande ansvaret för all mat som serveras på Hotel Birger Jarl. Du ansvarar för att avdelningen utvecklas, drivs strukturerat och effektivt samt för kvalitén som levereras ut från din avdelning. Du ingår i hotellens avdelningschefsgrupp och är därför till viss del även ansvarig för utveckling, resultat och drift för samtliga hotell.
Köksmästaren rapporterar direkt till F&B Manager och samarbetar framför allt nära med Restaurangchef och Konferenschef på Hotel Birger Jarl samt Frukostchef på Hotel Tegnérlunden. Du kommer att ha personalansvar för en stab om ca 12 personer, varav två sous-chefer. Som Köksmästare ansvarar du även för budget och den löpande ekonomin på din avdelning.
I din roll ingår bland annat följande:
• Utveckla, kvalitetssäkra samt leda och fördela arbetet i den dagliga driften av köket, inklusive disk
• Tillsammans med F&B Manager, Restaurangchef & Konferenschef utveckla verksamheten
• Ansvar för avdelningens leverans utifrån våra målsättningar och strategier
• Coacha och utmana teamet att nå individuella och för avdelningen uppsatta mål
• Bidra och ansvara för att hotellen utvecklar en kultur som håller högsta service- och kompetensnivå
• Visst prognos- och strategiarbete samt budgetansvar
• Sedvanliga köksmästaruppgifter såsom menyskrivning, beställningar, inventering, fakturakontering, schemaplanering, medarbetarsamtal mm
Vi ser gärna att du har
• Dokumenterad arbetslivserfarenhet av liknande position, helst inom hotell & konferensverksamhet.
• Dokumenterad erfarenhet av ledarskap och att hantera en större personalgrupp
• Kommunicerar obehindrat i svenska och/eller engelska i tal och skrift
• Goda kunskaper i restaurangekonomi och kunskaper i HRFs kollektivavtal är meriterande
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och matchning mot Hotel Birger Jarls företagskultur och värderingar.
Vi…
erbjuder en arbetsplats med god arbetsmiljö, schysta anställningsvillkor, trevliga kollegor och möjligheten att verkligen påverka och forma din avdelning.
• Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, vi tillämpar månadslön och 6 månaders provanställning
• Medlemmar av avdelningschefsgruppen omfattas av ett årligt bonusprogram
• Erbjuder en möjlighet att ingå i en ny F&B-ledning med stora planer på att utveckla verksamheterna.
• Stor kreativ frihet och möjligheten att sätta din egen prägel
• Ansökningarna kommer behandlas löpande så ansök så snart som möjligt. Start enligt överenskommelse.
Ansök idag!
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta F&B Manager Christopher Lee-Klockare på 08-6741800.
Vi hanterar enbart ansökningar via vår hemsida.
Kontaktpersoner på detta företaget
Restaurangansv Pierre Faivre
08-674 18 26
Restaurangansv Pierre Faivre
08-674 18 26
Receptionschef Ashkan Aram
08-674 18 28
Köksmästare Charlie Sollergård
08-674 18 02
Service Team manager Ashkan Aram
08-674 18 28
Service Team Manager Lisa Schröder
08-674 18 00
Lina Andersson