OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Om Köket, Trebello och Bergs Bistro
Köket är Lisebergarnas personalrestaurang.
Restaurangen är en välkomnande och trivsam mötesplats för alla medarbetare, och ska på ett föredömligt sätt leva och andas Lisebergs värdeord; Säkerhet, Kvalitet, Glädje, Kreativitet och Omtanke. Verksamheten drivs året runt och antalet gäster varierar, med uppemot till 1000 gäster per dag under högsäsong.
Trebello och Bergs Bistro är restauranger som finns belägna i Lisebergsparken och som framför allt kännetecknas av fast casual-koncept. Utbudet är brett och varierande, som till exempel Trebellos italienska smaker och Bergs Bistros barnvänliga rätter, allt för att både små och stora Lisebergsbesökare ska kunna känna sig mätta och belåtna under sitt parkbesök.
Arbetsuppgifter
I denna arbetsledande tjänst stödjer du restaurangchefen i Lisebergs restauranger Trebello, Bergs Bistro samt personalrestaurangen Kökets operativa drift, framför allt i den dagliga köksverksamheten. Du har även en stödjande roll i arbetet med konceptutveckling på Trebello och Bergs Bistro, där du bidrar med kunskap och erfarenhet i respektive köks operativa frågor och finns som stöd för restaurangernas souschefer.
Du leder det operativa arbetet bland Kökets matskapande team. Genom att vara synlig, närvarande och aktiv i verksamheten säkerställer du en hög kvalitets- och servicenivå. Du har en viktig roll vid rekrytering och medarbetarsamtal och hanterar bemanningsplanering och schemaändringar. Du är även delaktig i uppdatering av arbetsmanualer och ansvarar för praktisk introduktion och arbetsplatsutbildning. Köket arbetar med hållbarhet och fokuserar på minskandet av matsvinn. Detta arbete kräver en bra kontakt med leverantörer och ett kreativt sinne att skapa bra mat av det vi får levererat med en flexibel meny.
Utöver dina operativa uppgifter har du också uppgifter av administrativ karaktär, så som köksekonomi, lagerhållning, inköpsrutiner och inventeringar. Du arbetar nära restaurangchefen för att utveckla och förbättra verksamheten, och bidrar till att arbetet flyter på mellan kök och matsalsdel. Du skapar förutsättningar för en öppen och trivsam arbetsmiljö och tar ett stort personligt ansvar gentemot dina kollegor genom att föredömligt efterleva gällande branschregler, vara en god arbetsledare och inspirera till kompetenshöjning.
Som stöd finns ett antal medarbetare året om, dessutom har du ett antal säsongsanställda kollegor till hjälp under säsong.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet från restaurangverksamhet, både med fokus på operativt arbete i kök men även på gästens serviceupplevelse. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbetsledande befattning inom köksverksamhet. Du skapar delaktighet och engagemang bland dina medarbetare och har förmåga att skapa glädje och trivsel bland alla dina Lisebergskollegor.
Du har ett stort matintresse och drivs av att bidra med lyhördhet och öppenhet för nya idéer och önskemål. Du är en inspirerande och lösningsinriktad arbetsledare, och arbetar med struktur och ordningssinne. Du stävar efter att skapa ett tydligt miljö- och hållbarhetstänk både i ditt operativa arbete och i kökens framtida utveckling.
Villkor
Förläggning av arbetstid är i hög grad knuten till verksamhetens öppettider vilket innebär att du under vissa perioder arbetar även under kvällar och helger.
Tillträde enligt överenskommelse.
Har du frågor, är du varmt välkommen att kontakta restaurangchef Ninni Howard på telefon 076-140 16 83, eller executive chef Jason Alderton på telefon 0704-44 19 46 .
Välkommen med din ansökan senast den 28 mars. Eftersom vi rekryterar löpande ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt.