Köksmästare till kostavdelningen

Köksmästare till kostavdelningen

Arbetsbeskrivning

Kostavdelningen söker en köksmästare med ett brinnande intresse för hållbar matlagning, kvalitet och service.

Vi är 45 personer som tillagar och serverar 3 500 måltider per dag till våra gäster på förskolan, grundskolan, gymnasiet och inom vård och omsorg. Kostavdelningen ansvarar för tio tillagningskök, fyra mottagningskök och två serveringskök. Vi eftersträvar att laga god mat från grunden som är hållbar för både våra gäster och planeten.

Att laga maten nära våra gäster och att erbjuda en hög service och trevligt bemötande är hörnstenar i vår verksamhet.

Arbetsuppgifter
Som köksmästare ska du leda det dagliga arbetet på en grundskola i Arboga. I köket kommer du att ha tre kollegor och tillsammans tillagar ni dagligen 375 portioner till skolans elever samt till en förskola i anslutande byggnad.

För oss är det viktigt att du känner dig trygg i ditt sätt att leda och att du kan göra det med en närvaro och en tydlighet. Du är van att planera, prioritera och arbeta självständigt samt att du är stresstålig och kan hantera intensiva perioder med ett lugn.

Du älskar att laga god mat och vill se nöjda och glada matgäster. En förutsättning är att du har god kunskap om barn och ungas matvanor och behov. Vi värdesätter att du är kreativ och strukturerad person som kan entusiasmera dina medarbetare att arbeta tillsammans mot uppsatta mål.

Eftersom du kommer arbeta i team med flera kockar är det viktigt att du trivs med att samarbeta med andra, där du förstår det gemensamma uppdraget.

I din roll som köksmästare ingår planering av det dagliga arbetet i köket, inköp, matlagning, specialkost, egenkontroll, disk och lokalvård samt hantering och rapportering av kostdata.

Du har ett nära samarbete med biträdande kostchef med ansvar för område grundskola och gymnasium samt med samordnande administratör.

Kvalifikationer
Vi ser att du har en eftergymnasial kockutbildning eller erfarenheter och kunskaper som bedöms likvärdiga samt minst tre års arbetslivserfarenhet från liknande uppdrag.

Du har goda kunskaper inom specialkost och livsmedelshygien. Du har ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv när det gäller att välja rätt råvaror såväl som att arbeta för minskat matsvinn.

De egenskaper som vi värderar för uppdraget är engagemang, noggrannhet, kreativitet, flexibilitet samt att du är utvecklingsorienterad.  Meriterande är dokumenterad ledarerfarenhet från relevant branschområde. Du skall ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Med lätthet och intresse använder du de IT-system som du behöver.

Körkort B är ett krav.

Arbetstid och omfattning
Tillsvidareanställning, heltid 100%, semesteranställning.

Arbetstid, dagtid måndag till fredag.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan
Sista ansökningsdag 2022-10-25.

Välkommen med din ansökan!

Bara en halvtimme från Örebro, Västerås och Eskilstuna ligger Arboga. I Arboga finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger endast en promenad eller cykeltur bort. Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Vi har 14 100 invånare och drygt 1000 anställda i kommunen. 


Vår värdegrund skapar ett gemensamt förhållningssätt och genomsyrar kommunens alla verksamheter. Den är en kompass i det dagliga arbetet för alla medarbetare och politiker:


"Med ett professionellt förhållningssätt och en uthållig organisation erbjuder vi service och tjänster av hög kvalitet. Genom ett modigt medarbetarskap och innovativt tänkande förverkligas visionen, Arboga − plats för inspiration."


Välkommen du också!

Sammanfattning

Liknande jobb


Köksmästare

Köksmästare

21 december 2024

Experienced Chef for Indian and French Cuisine

20 december 2024

Köksföreståndare

Köksföreståndare

18 december 2024

Kock/ kök personal

17 december 2024