OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Kurorten Mösseberg är ett konferens- och spahotell som drivs av Bräcke diakoni i Falköping, beläget i ett naturskönt område på berget Mösseberg.
Hotellet har 74 hotellrum, sex moderna konferensrum och en spaavdelning. Anläggningen har två restauranger, Arvids Restaurang och bar samt Céleste Gourmanderie och erbjuder allt från frukost, lunch, middag, konferensfika, festarrangemang parallellt med à la carteservering samt avsmakningsmenyer. Vi lagar och bakar all mat från grunden och arbetar mycket med närproducerade råvaror.
Vi söker nu en kreativ Köksmästare som vill leda vårt kök framåt och utveckla vårt koncept.
Köksmästaren är chef över kockarna i vårt kök och arbetar med att kreativt planera menyer med hänsyn till ekonomi och tillagningstekniker. Det är köksmästarens uppgift att bedriva en hållbar verksamhet som präglas av ett gott samarbetsklimat där både medarbetare och kunder stortrivs, samt att utveckla restaurangen utifrån verksamhetens mål.
Som Köksmästare är du chef för all kökspersonal och sköter den dagliga driften. Detta innebär att du bl.a. ansvarar för:
- att arbetet i köket rullar på, inklusive att själv spendera del av din arbetstid med att laga mat tillsammans med dina anställda.
- att kökspersonalen bemästrar de tillagningsmoment som behövs för de menyer som tas fram.
- att upprätthålla goda relationer och ett nära samarbete med kunder, gäster och leverantörer.
- att lagar och förordningar inom kök och servering följs (ex Miljö- och hälsa, HACCP).
Till din hjälp har du som Köksmästare två Souschefer samt Serveringschef. Din närmsta chef är vår kökschef.
Som Köksmästare ingår du i vår hotellgrupp tillsammans med övriga chefer och ansvariga. Hotellgruppen leds av Hotelldirektören.
Utvecklande ledare med intresse för hantverket
Till tjänsten som Köksmästare söker vi dig som har erfarenhet som kökschef/köksmästare eller som kanske arbetat som souschef i flera år på ett större ställe och vill ta ett kliv framåt. Som sådan, är du givetvis utbildad kock och har utbildning inom köksekonomi, ledarskap och/eller livsmedelsallergi.
Du är hängiven branschen och vi tror att du har arbetat inom den i mer än tio år. Du har ett stort intresse för mat och dryck samt är driven och intresserad av verksamhetsutveckling. Du har arbetat med utveckling av restaurangverksamhet tidigare och har vana vid att arbeta med anordnande av större arrangemang, personalplanering samt att arbeta inom givna budgetramar.
Du tycker om att arbeta i ett högt tempo, har en positiv och öppen inställning och är trygg i ditt ledarskap. Du är stolt över ditt yrke och ser långsiktigt på ditt engagemang hos Kurorten Mösseberg.
Några ord om det praktiska...
Arbetstiderna varierar, främst dagtid måndag-fredag, men kvällar och helger förekommer på regelbunden basis.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, vi tillämpar sex månaders provanställning.
Vi tillämpar såklart kollektivavtal mellan Visita och HRF.
Ansökningar behandlas löpande och tjänsten tillsätts så fort vi hittat vår köksmästare. Välkommen med din ansökan!