OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Gör skillnad. Varje dag.
Måltider bedrivs i Regionservice förvaltning i verksamhetsområde Produktion och Logistik och är under stor utveckling där vi arbetar utifrån ett processflöde. Måltiders verksamhetsområde levererar dagligen 5000 måltider till sjukhus i hela Skåne där Hässleholm, Ängelholm, Kristianstad och Ystad har egna produktionskök och Lund, Malmö, Trelleborg, Landskrona, Helsingborg och Orup har extern måltidsleverantör.
Region Skåne gör en spännande satsning med ett nytt måltidskoncept med syfte att utveckla måltidsupplevelsen för våra patienter. Maten är en viktig del av den medicinska behandlingen och bidrar till patientens tillfriskande. Vårt nya måltidskoncept går i linje med personcentrerad vård med ökad valfrihet för patienten och med våra miljömål kring minskat matsvinn och klimatsmarta val.
Under senhösten 2021 genomförs ett pilotprojekt i Ängelholm med fokus på att implementera ny tillagningsmetod, cook chill samt skapa nya välsmakande näringsberäknade en-portions maträtter som ska anpassas efter sjukdomsbild samt olika patientkategoriers behov. Köket kommer parallellt att leverera varma patientmåltider till sjukhuset i Ängelholm.
Vi är väldigt stolta över vårt produktionskök i Ängelholm och att vi får vara med på utvecklingsresan att ta fram det nya måltidskonceptet. Pilotprojektet leds av en passionerad matkreatör med lång erfarenhet från restaurangbranschen.
ARBETSUPPGIFTER
Vi är ett team av 15 medarbetare varav 8 är kockar och 7 köksbiträde. Vi tillagar och förbereder totalt cirka 600 portioner per dag fördelat på frukost, lunch och middag till patienterna samt lunch till våra personalrestauranger. Vi arbetar med råvaror av hög kvalitet.
Som köksmästare är du ansvarig för vår bemanning och du är den som leder och fördelar det dagliga arbetet. Du ansvarar för den dagliga produktionen och bidrar med ditt engagemang till att köket varje dag gör sitt yttersta för att erbjuda goda, näringsriktiga och hållbara måltider till våra viktiga matgäster. Vidare har vi en förväntan att du tar en aktiv roll och bidrar till inspiration och utveckling av nya maträtter. Du arbetar kontinuerligt tillsammans med teamet med att utveckla nya rutiner och arbetssätt.
Andra arbetsuppgifter och ansvarsområden innebär till exempel inköp och beställningar utifrån våra ramavtal, inventering, fakturering samt att du ansvarar för att vi följer lagar och förordningar samt uppsatta policys som till exempel rutinerna för egenkontroll. Vid behov deltar du även i den vanliga produktionen.
Du är ett viktigt stöd till enhetschefen och vi förväntar oss att du aktivt bidrar i verksamhetens utvecklingsarbeten.
KVALIFIKATIONER
För att lyckas i rollen krävs att du är en smaksäker matlagare med ett stort måltidsintresse. Du har ett proaktivt och nyfiket arbetssätt och trivs i en arbetsledande roll. Du har förmåga att se helheten i köket och genom en tydlig struktur organiserar du arbetet på bästa sätt utifrån de resurser och kompetenser som finns i teamet. Då tider styr den ordinarie driften är det viktigt att du trivs med ett varierande arbetstempo. Som arbetsledare är du tydlig, närvarande i verksamheten och delar gärna med dig av din kunskap och dina idéer Du bidrar aktivt till att skapa en god arbetsmiljö. Du är skicklig på att kommunicera och kan på ett pedagogiskt sätt framföra ditt budskap. Lyhördhet och god samarbetsförmåga är andra egenskaper vi ser som förutsättning för framgång i arbetet.
Vi välkomnar dig som har utbildning som kock och med några års erfarenhet av att arbeta i ledande position inom kök. Erfarenheter från både kall och varm produktion är meriterande och från storhushåll. Vi ser även erfarenhet alternativt kunskap inom specialkost som ett plus. Du ser datorn som ett naturligt arbetsredskap i vardagen och behärskar kostdataprogram samt Officepaketet. Du har goda kunskaper i svenska och kan uttrycka dig väl både i tal och skrift.
Många av oss har varit på arbetsplatsen många år och vi välkomnar nu dig att bli en av oss! Vi ser med glädje fram emot att utvecklas vidare tillsammans med dig!
ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.
Regionservice är Region Skånes serviceförvaltning med ansvar för måltider, lokalvård, inrednings- och textiltjänster samt administrativa tjänster inom ekonomi- och HR. Vi utför även patienttransporter inom sjukhusområdet samt transporterar av olika sorters gods i hela Skåne.
Att arbeta med servicelösningar för sjukvården i Region Skåne är ett stort och utmanande uppdrag. Vi är 2 200 engagerade, kompetenta och stolta kollegor vars verksamheter tillsammans omsätter cirka två miljarder kronor årligen. Vårt viktigaste uppdrag är att ge den skånska hälso- och sjukvården de bästa förutsättningarna för att patienterna ska få en god och säker vård.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kontaktpersoner på detta företaget
Lars Karlgren - Affärsområdeschef
044-3093768
Lisbeth Lörqvist - Produktionschef
044-3093781
Tony Svensson (Kommunal)
044-309 37 58
Leo Hafstad
046-17 78 91
Sandra Olin
0768-890 795
Christopher Raushill
040-33 77 65
Linda Strömbäck - Fastighetschef
040-33 14 34
Maria Gal - Vision
0702-414 055
Peter Svensson - Rekryterare (Semester v. 30-32)
040-625 74 51
Paula Oldén - Rekryterare
040-625 74 87