OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr och kexprodukter samt måltids- och cafétjänster. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till över 40 länder. Företagets framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2014 uppgick till mer än 1,6 miljarder euro och företaget har över 15 000 anställda.
Fazer Food Services serverar närmare 80 000 måltider dagligen i Sverige, de flesta under varumärket Amica, men även under varumärket Fazer. Fazer Food Services Sverige har cirka 1500 anställda och driver cirka 200 enheter på företag, skolor, universitet samt inom försvar, sjukvård och äldrevård.
Vi skapar smakupplevelser
Restaurang Plommonträdet drivs av Fazer Food Services och ligger på Kungsholmen i Stockholm. Verksamheten består av lunchservering för cirka 700 lunchgäster per dag och intern catering med tillhörande kiosk/café under måndag-fredag. Kvällsarrangemang och helgaktiviteter kan förekomma.
Vår mission är att skapa smakupplevelser! Därför söker vi en utåtriktad, driven och erfaren köksmästare som tillsammans med enhetens restaurangchef och medarbetare vill vidareutveckla verksamheten. Ditt stora intresse och din kunskap för mat tar vi för given. Du är initiativrik och tycker om att följa med i branschens trender.
Våra förväntningar på dig:
Vi vill att du har flera års erfarenhet som köksmästare, både från verksamheter med à la carte och lunchmatlagning i stor skala. Du har utbildning från restaurangskola eller likvärdigt. Du behärskar svenska språket obehindrat i både tal och skrift. Du har även mycket god datavana. Du är van att leda dina medarbetare i köket och har dokumenterat personalansvar.
Som person har du goda ledaregenskaper och stor förmåga att entusiasmera dina medarbetare. Genom ett flexibelt och tydligt ledarskap ska du vara drivande i utvecklingen av måltidsutbudet och av våra medarbetare i deras personliga utveckling. Du är en utåtriktad, självständig och nytänkande person med ett gediget intresse för mat och dryck.
Arbetsuppgifter:
• Huvudansvar för all matlagning (från grunden med färska råvaror), brödbakning
• Menyplanering, utveckling av hemlagat cafésortiment
• Budgetering i samråd med restaurangchef
• Personalansvar för samtliga medarbetare i köket, personalplanering
• Huvudansvar för inköp via inköpsportal
• Daglig gästkontakt
• Huvudansvar för lager, råvaruhantering samt inventering
• Huvudansvar för egenkontroll
Restaurangen är belägen i ett skyddsobjekt och därför krävs en fullständig registerkontroll innan tillsättning av tjänsten.
Arbetstid: 40 tim/ vecka, måndag-fredag (kvällsarbete kan förekomma)
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.
(Vi tillämpar (6) sex månaders provanställning.)
Vill du veta mer?
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Restaurangchef Pierre Rönnlund, 072-512 73 24
Fazer Food Services har kollektivavtal med Unionen. För information om avtal, kontakta klubbordförande Ann-Charlotte Bäckström, tel 08-470 72 00.
Vi tillämpar löpande urval och tjänsten tillsätts så snart det går.
Sista ansökningsdag: snarast dock senast 2015-05-08