OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
High Chaparral är en temapark olik alla andra. Ett besök här är en upplevelse för alla sinnen och här får hela familjen uppleva det riktiga Vilda Västern, så som det en gång var i mitten av 1800-talets Amerika. Allt vi gör i parken tematiseras för att så långt som möjligt återspegla Vilda Västern för att ge våra gäster en äventyrlig och rolig upplevelse.
Inför sommaren 2021 satsar vi stort på matupplevelsen. Det gör vi genom renoveringar och ombyggnationer, vidareutveckling av vårt mat- och dryckesutbud och rekrytering av ett starkt team som tillsammans ska skapa en positiv matupplevelse under besöket.
Matupplevelsen på High Chaparral
High Chaparral har 15 matställen med olika inriktning, samtliga med vilda västern-tematisering. High Chaparrals största restaurang Diligensen har förmodligen en av Sveriges mest Västern-autentiska och unika inredning med sina grova timmerbjälkar, pälsar, rekvisita och stämningsfull musik. På à la carte-menyn kan du verkligen uppleva Vilda Västens olika smaker i äkta atmosfär under säsong när parken är öppen. I anslutning till Diligensen finns vårt centralkök där en stor andel av parkens mat tillagas och förbereds. På Diligensen serveras frukost, lunch och middag.
Ambitionen är att mycket av maten ska lagas från grunden, att vi ska arbeta mer med svenska och närproducerade råvaror så mycket som möjligt och vår medvetenhet kring hållbarhet.
Tjänsten som Köksmästare
Som köksmästare på Diligensen har du under sommaren ansvaret över den dagliga driftens alla delar och du fungerar operativt, ansvarar över att vi följer myndighetens krav kring HACCP samt att vi når uppsatta mål av leverans och rutinlistor. Tjänsten är heltid och tillsvidare, året runt. Under säsongen sker arbetet på plats i parken, med mer flexibilitet för arbete på distans under icke-säsong.
Under sommarsäsongen ligger fokus på leverans, coaching av säsongsmedarbetare, vara i driften och vissa administrativa uppgifter. När parken är stängd ligger fokus på att utvärdera den gångna säsongen, menyplanering, rekrytering och utveckling inför kommande säsong på enheterna i parken. Att vara behjälplig på andra avdelningar under icke-säsong kan förekomma då vi hjälper varandra.
Kvalitetskontroll, inköp, rutiner, scheman för köket samt att vara en lagspelare är några av dom viktiga ingredienserna i denna tjänst.
Du har mångårig erfarenhet som kock, en bakgrund som ledare och är inte främmande för köksekonomi. Att älska mat och människor ser vi som en självklarhet. Yrkesstolthet och att ha roligt på jobbet är viktigt för oss och dessa ingredienser brukar alltid resultera i en fantastisk matupplevelse både vad gäller kvalité och tid innan gästen får maten.
Köksmästaren rapporterar till F&B Manager och har ca 12-15 underställda.
High Chaparral har öppet sommartid och 2021 besöktes parken av drygt 170 000 besökare, det högsta antalet i parkens historia. Här finns flera restauranger, kaféer och salooner för svultna cowboys och cowgirls. Vilda västerns alla medborgare måste förstås också sova och på High Chaparral finns ett brett utbud av boendepaket med totalt 600 bäddar i stugor, motell och på camping. High Chaparral har 10 helårsanställda och ca 350 säsongsarbetare.
Att arbeta på High Chaparral är mer än bara ett yrke. Vi som arbetar här brinner för att skapa en lustfylld plats som ger glädje åt våra besökare. Vi är hängivna och dedikerade. Vi väljer att skratta och ha kul även när vi har som mest att göra. För oss är den största belöningen när vi kan se och höra alla glada barn och familjer i parken. Då vet vi att vi har lyckats. Äventyr, Tillsammans och Omtanke är High Chaparrals tre värdeord som genomsyrar hela vår verksamhet.
Sista ansökningsdag är den 28 februari 2022. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.