Köksmästare Vidablick

Arbetsbeskrivning

I Ronneby - den moderna kurorten - är det tryggt, nära och familjärt att leva och verka.
Kommunen har ca 28.000 invånare och är belägen i hjärtat av Blekinge, Sveriges trädgård.

Vill du vara med och arbeta i en kommun som förstår måltidens värde och satsar på en nyligen framtagen kostpolicy, central kostorganisation och ombyggnation till fler tillagningskök?

I Ronneby kommun värnar vi om miljön. Vi lagar mycket mat från grunden och vill öka den ekologiska andelen livsmedel ytterligare. Vi vill få in tanken om C2C (cradle to cradle) både i tillverkningen av maten och i nybygge/reparationer av kök.

Nu satsar vi på att förbättra maten, servicen och tillagningsmetoder och du kommer vara en viktig pusselbit i den utvecklingen. Om 2 år kommer vi även att flytta in i ett nybyggt kök.

Inom kort kommer kostenheten bestå av 45 kök med 1-20 medarbetare i varje kök, totalt ca 100 personer. Idag har vi tillagningskök på de flesta förskolor, 5 servicehus med egen tillagning och 2 centralkök för både varm och kall mat som levereras till skolor och äldreomsorg. Totalt serverar vi ca 6000 portioner/dag.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ha personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för 20 personer i köket på Vidablick där vi tillagar ca 2500 portioner till äldreomsorgen, hemmaboende pensionärer och centrala skolor i Ronneby. Du kommer ha det totala ansvaret för produktionen och bl a sköta beställningar, vikarieanskaffning samt kostnads- och näringsberäkning av matsedlar. Du kommer även att hålla i arbetsplatsträffar, medarbetar- och lönesamtal, medverka i matsedelsplanering samt ingå i kostenhetens ledningsgrupp. Du kommer att jobba måndag-fredag men inte vara schemalagd i produktionen.

Arbetet kräver energi, ett vänligt med bestämt uppträdande och pålitlighet. Du ska kunna prestera resultat, trivas med att ta itu med krävande situationer samt ha en envishet och uthållighet att slutföra påbörjade arbetsuppgifter. Du ska vara självstartande, ha förmåga att kommunisera och göra dig förstådd samtidigt som du måste vara bredd att inta en bestämd ståndpunkt och försvara den när resultat är beroende av det. Samarbete blir en viktig bit i att få alla att känna sig delaktiga samtidigt som vi vill ha bra relationer med våra kunder och gäster.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.




KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad kock, har jobbat några år i kök och har erfarenhet av arbetsledning. Erfarenhet av upphandling och matsedelsplanering ser vi som meriterande.

Kontaktpersoner på detta företaget

Elena Johansson, Kostchef
0457-61 88 90
Anita Holtne, Vision
0457-61 84 92
Elena Johansson Kostchef
0457-61 88 90
Kristina Glimmeborn, Enhetschef
0457-61 76 38
Kommunals expedition
0457-61 87 05
Måltidschef Cecilia Robertsson
0457-61 88 92
Kostchef Elena Johansson
0457-61 88 90
Måltidschef Kristina Glimmeborn
0457-61 76 38
Måltidschef Per Swärd
0457-618893
Måltidschef Per Swärd
0457-61 88 93

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Ronneby kommun, Kostenheten
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Månadslön
  • Heltid. 100% Dagtid. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde snarast eller efter överenskommelse.
  • Publicerat: 7 januari 2014

Besöksadress

37280 Ronneby
None

Postadress

Stadshuset
Ronneby, 37280

Liknande jobb


Köks- och konferensansvarig

Köks- och konferensansvarig

1 november 2024

Köksmästare

10 oktober 2024

Handledare café

Handledare café

2 september 2024

Köksföreståndare till anstalten Mariefred

Köksföreståndare till anstalten Mariefred

30 augusti 2024