Köksmästare Vidablick

Arbetsbeskrivning

Hos oss i den moderna kurorten Ronneby kan du bli delaktig i utvecklingen av ett hållbart samhälle med människan i fokus. Ronneby kommun har drygt 28 000 invånare och ligger attraktivt, med både hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.

Inom kommunen jobbar 2 300 anställda för att ge bästa möjliga service till våra invånare, besökare och företagare.

Vill du vara med och arbeta i en kommun som förstår måltidens värde och satsar på en nyligen framtagen kostpolicy, central kostorganisation och ombyggnation till fler tillagningskök?

"Mat med stil - vår profil" är våra ledord. Vi satsar på maten med ekologiskt och klimatsmart som naturliga inslag på menyn. Vi lagar mat från grunden och har som mål att öka den ekologiska andelen till 40% under 2016. Vi utvecklar oss mot en säsongsanpassad, genomtänkt matsedel med färska råvaror och hög kvalitet som signum.

Vårt mål är att förbättra måltiderna, servicen och tillagningsmetoderna och du kommer bli en viktig pusselbit i den utvecklingen. Vi har redan påbörjat en konceptutveckling som vi kommer arbeta med under några år. Här kommer du få en strategiskt viktig roll för att ta oss in i framtidens gastronomi. För äldreomsorgens del håller vi nu på med en stor utbildningsinsats, gemensamt för vård- och kökspersonal, där du kommer ingå.

Kostenheten består av 100 personer med 1-22 medarbetare i varje kök. Idag har vi tillagningskök på de flesta förskolor, 5 servicehus med egen tillagning och 2 centralkök för både varm och kall mat som levereras till skolor och äldreomsorg. Totalt serverar vi ca 6000 portioner/dag.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ha personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för 22 personer i köket på Vidablick där vi tillagar ca 2500 portioner till äldreomsorgen, hemmaboende pensionärer och skolor i centrala Ronneby.

Du kommer vara med och utveckla verksamheten och se till att uppsatta mål och riktlinjer följs.

Du kommer ha det totala ansvaret för verksamheten i köket med bl a kvalitetssäkring av maten, egenkontroll, arbetsmiljö, beställningar och vikarieanskaffning . Du kommer även att hålla i arbetsplatsträffar, medarbetar- och lönesamtal, medverka i matsedelsplanering samt ingå i kostenhetens ledningsgrupp. En viktig del i vår utvecklingsplan är att hålla interna utbildningar för vår personal, där du är med och formar och håller i utbildningarna.

Du kommer att jobba måndag-fredag men inte vara schemalagd i produktionen.

När vi flyttar in i vårt nybyggda kök på Gymnasieskolan Knut Hahn kommer du att vara den som formar organisationen i det nya köket.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad kock, har jobbat många år i kök och har lång erfarenhet av arbetsledning. Du ska kunna köksekonomi och ha kunskaper om relevant lagstiftning och egenkotroll. Du behöver även ha grundläggande datakunskaper då beställningar och uppföljningar sker via datorn.

Vi söker dig, en matlagare som har ett brinnande intresse för mat och som har kunskap och erfarenhet av att laga god mat. Du är flexibel, har känsla för service och kan ta stort ansvar samtidigt som du har god samarbetsförmåga och är självständig.

Du är utåtriktad och har lätt att knyta kontakter. Du förstår att samarbete är en viktig bit i att få alla att känna sig delaktiga, motiverade och engagerade och vill ha bra relationer med medarbetare, kunder och gäster.

Arbetet kräver energi, ett vänligt med bestämt uppträdande och pålitlighet. Du är rak och tydlig i din kommunikation och har förmågan att se samband och helhet.

Du kan arbeta efter uppsatta mål, prestera resultat, trivs med att ta itu med krävande situationer samt har en envishet och uthållighet att slutföra påbörjade arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt ledaregenskaper.

ÖVRIGT
Vi arbetar för en jämn köns- och åldersfördelning och för etnisk och kulturell mångfald i våra verksamheter. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner på detta företaget

Elena Johansson, Kostchef
0457-61 88 90
Anita Holtne, Vision
0457-61 84 92
Elena Johansson Kostchef
0457-61 88 90
Kristina Glimmeborn, Enhetschef
0457-61 76 38
Kommunals expedition
0457-61 87 05
Måltidschef Cecilia Robertsson
0457-61 88 92
Kostchef Elena Johansson
0457-61 88 90
Måltidschef Kristina Glimmeborn
0457-61 76 38
Måltidschef Per Swärd
0457-618893
Måltidschef Per Swärd
0457-61 88 93

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Ronneby kommun, Kostenheten
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Månadslön Ange löneanspråk i ansökan.
  • Heltid. 100% Dagtid. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde snarast eller efter överenskommelse.
  • Publicerat: 13 juli 2015

Besöksadress

37280 Ronneby
None

Postadress

Stadshuset
Ronneby, 37280

Liknande jobb


Köks- och konferensansvarig

Köks- och konferensansvarig

1 november 2024

Köksmästare

10 oktober 2024

Handledare café

Handledare café

2 september 2024

Köksföreståndare till anstalten Mariefred

Köksföreståndare till anstalten Mariefred

30 augusti 2024