Köksmästare/Head Chef

Köksmästare/Head Chef

Arbetsbeskrivning

Hittar du din trygghet och arbetsro hos oss? Är du en person som kan inspirera och leda ett kök? Gillar du att jobba varannan vecka? Är du en motivator och ”postivitator”? Då ska du söka tjänsten som Köksmästare hos oss på Stena Line. Vår ambition och målsättning är att servera VÄRLDENS BÄSTA FÄRJEMAT. Vi har redan börjat bygga grunden och ska nu till nästa nivå och vi letar efter rätt personer som ska hjälpa oss. På Stena Line placerar vi våra passagerare i centrum, de är lojala och många återvänder regelbundet – de förtjänar bästa möjliga upplevelse ombord. En del av den upplevelsen är att äta och dricka gott ombord, någonting för alla, mat som är tillagad med ingredienser som har hög hållbarhetsgrad och en konstant strävan efter kvalitet. Hittar du yrkestoltheten och kärleken i att leverera överenskommen kvalitet från och med tallrik 1 till oändligheten, njuter du av att producera konsekvent enligt recept och bild? Då, vill vi ha dig, ansök nu!

Vad kommer du arbeta med?
Som Köksmästare är det ditt uppdrag att planera och ansvara för köksverksamheten ombord utifrån uppsatta verksamhetsmål. Din passion är att skapa det bästa för våra gäster och tillsammans med medarbetarna ombord sträva mot att tillsammans uppnå era mål och utveckla verksamheten. Som kökens närmsta chef kommer du att leda, inspirera och coacha dina medarbetare i den dagliga verksamheten. Detta för att nå bästa möjliga lönsamhet. I rollen har du kontakt med leverantörer, kontrollerar beställningar och leder provianteringsarbetet. Utifrån direktiv upprättar du menyer och sortimentslistor för fartygets försäljningsställen och för besättningens mäss.

Några av dina ansvarsområden:
- Fördela, leda och kontrollera arbete och rutiner för dina medarbetare
- Kontrollera att livsmedelssäkerheten följs, upprätthålla hygienytor och dokumentation kopplat till detta samt att CSS kvalitetsmålen uppfylls
- Personalplanering med hjälp av XO Planning
- Kontrollera utsatta öppettider och att överenskomna arbetstider samt kvalitetsmål efterlevs
- Delta i fartygets ledningsgruppsmöten och säkerhetsövningar
- Säkerställa att det Systematiska arbetsmiljöarbetet fortgår
- Säkerställ att företagspolicyer, strategier och riktlinjer, inklusive företagets servicestandarder och kundupplevelsemodell, följs fullt ut.
- Kostnader relaterade till livsmedelsproduktion och kökshantering hålls inom budgetens förväntningar.
- Beställning av livsmedel och korrekt lagerregistrering
- Leda arbetsgruppen i enlighet med företagets strategi, värderingar och uppsatta mål

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är personligheten minst lika viktigt som dina formella kunskaper. Då vi är mitt upp i ett förändringsarbete behöver du känna dig trygg i att leda under sådana förutsättningar, att kunna inspirera din personal och omvandla goda idéer i praktiken. Du är en lugn och stabil person som är kontrollerad i pressade situationer. En passion för att utveckla den kommersiella verksamheten är ett måste, precis som en vilja att tillgodose våra kunders behov och njuter av att prestera med en hög standard. Att sätta upp mål för både dig själv, dina medarbetare och verksamheten är en självklarhet. Du har en mycket god förmåga att kommunicera med andra oavsett målgrupp och kan genom din närvaro i verksamheten påverka den i rätt riktning.

Kvalifikationer:
- Gymnasieutbildning inom Hotell & Restaurang (kockinriktning). Relevant yrkesutbildning eller högskoleutbildning inom kök är meriterande
- Minst 5 års arbetsliverfarenhet som kock
- Minst 1 års erfarenhet som Souschef eller Köksmästare
- God datakunskap och systemvana
- Flytande engelska och svenska i tal och skrift
- Erfarenhet av att arbeta med KPI:er och resultatuppföljning är meriterande

Intresserad?
Tjänsterna är tillsvidareanställningar där 6 månaders provanställning tillämpas och lönen regleras enligt kollektivavtal med SBF. Du kommer få en rederianställning, vilket innebär att du har en placering på ett fartyg men kan komma att omplaceras beroende på vad som händer i verksamheten. Arbetet innebär varierande arbetstider under dygnets alla timmar och vår verksamhet pågår sju dagar i veckan, året om. Tjänsten innebär att du arbetar skift, vilket normalt innebär att du arbetar och bor ombord under en period följt av en lika lång ledighet. Du är välkommen in med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 13 oktober, 2021. Rekryteringen kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan!

Om du har några frågor angående tjänsten får du gärna kontakta Martin Schütz, OSS Manager på martin.schutz@stenaline.com eller Elisabeth Persvall, OSS Manager på elisabeth.persvall@stenaline.com.

Vi undanbeder oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 4300 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Kontaktpersoner på detta företaget

UlfRöbel, Restaurangservicechef
031-360 17 40

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Stena Line
  • 11 platser
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 22 september 2021
  • Ansök senast: 13 oktober 2021

Besöksadress

Galoppgatan 4, Malmö
None

Postadress

None
Göteborg, 40519

Liknande jobb


Köksmästare

Köksmästare

21 december 2024

Experienced Chef for Indian and French Cuisine

20 december 2024

Köksföreståndare

Köksföreståndare

18 december 2024

Kock/ kök personal

17 december 2024