Kollega till Team Mat och Måltider

Kollega till Team Mat och Måltider

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av Livsmedelsverkets arbete kring hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion? Är du van att analysera och sammanfatta vetenskapliga rapporter och underlag samtidigt som du är en kommunikativ och utåtriktad person som har förmåga att inspirera andra? Passa då på att söka tjänsten och bli en del av Team Mat & måltider! 

Team Mat & måltider
Teamet tillhör avdelningen Hållbara matvanor. I teamet arbetar idag 10 personer med olika kompetenser och stort engagemang. Vi har förmånen att få arbeta med en bredd av frågor, såsom hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion, vilket ger oss ett bra helhetsperspektiv och möjlighet att ständigt utveckla vår kompetens. Arbetet präglas av en tvärvetenskaplig dialog med mycket utåtriktad verksamhet - det vi gör når ut i samhället.

Du kommer att ingå i Livsmedelsverkets team Mat och måltider på avdelningen för Hållbara matvanor. Teamet arbetar för att skapa bättre förutsättningar för hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i befolkningen genom att ge riktlinjer och kunskapsstöd till olika yrkesgrupper och beslutsfattare, samverka med andra myndigheter, nationella och internationella aktörer samt livsmedelsbranschen. Vårt arbete ska bidra till en hälso- och miljömässigt hållbar livsmedelskonsumtion för alla. Vi fokuserar särskilt på att barn och unga ska få bättre förutsättningar till en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Vi arbetar därför aktivt med att påverka samhälleliga faktorer. Målen för hållbar utveckling och genomförandet av Agenda 2030 kommer att utgöra den övergripande inriktningen för myndighetens arbete de kommande åren.

Arbetsuppgifter
Vi ansvarar för flera av Livsmedelsverkets regeringsuppdrag, som minskat matsvinn, minskat salt och sockerinnehåll i livsmedel, utveckling av mål och indikatorer för hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion samt Nyckelhålet. Vi driver också ett nationellt nätverk för bra matvanor och ett nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg samt deltar i många projekt med andra aktörer. Mycket av vårt arbete är utåtriktat och bedrivs i nära samarbete med andra aktörer både nationellt och internationellt. Vi för också en kontinuerlig dialog med livsmedelsbranschen.

Du kommer att delta i teamets olika arbetsuppgifter och ha egna ansvarsområden. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att planera och leda projekt, delta i Livsmedelsverkets arbete med märkningsfrågor, föra en dialog med livsmedelsbranschen och andra samhällsaktörer, sammanställa och sprida texter och material baserat på vetenskapliga underlag. Du kommer att vara med och arrangera och delta i möten och träffar över hela landet för att stödja och inspirera beslutsfattare och olika yrkesgrupper. Du kommer också att ansvara för något av Livsmedelsverkets många regeringsuppdrag. Du har din arbetsplats i Uppsala och behöver vara beredd på att det kan bli en del resor i tjänsten.

Kompetensprofil
Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande masternivå eller högre inom exempelvis livsmedelsagronomi, nutrition, kostvetenskap eller närliggande områden samt arbetslivs- och forskningserfarenhet inom nutrition, livsmedel och livsmedelskonsumtion med ett folkhälso- eller samhällsekonomiskt perspektiv. Erfarenhet av projektledning är ett krav. Det är önskvärt att du har doktorsexamen då tjänsten ställer krav på att kunna analysera vetenskapliga underlag. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av nätverksbyggande, internationellt samarbete och kommunikativt och utåtriktat arbete inklusive media. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom livsmedelsbranschen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med samhällsekonomiska beräkningar och konsekvensutredningar eller social ojämlikhet i frågor som berör hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion.

Som person har du god samarbetsförmåga och kan inspirera andra. Du har lätt att se helheten och kan arbeta strukturerat och självständigt, är handlingskraftig och har förmåga att ta egna initiativ. Mod och nytänkande är andra egenskaper som karaktäriserar dig som person. Du behöver vara prestigelös och öppen för feedback, men också trygg i din egen kunskap och de beslut du slutligen fattar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

All tillsvidareanställd personal på Livsmedelsverket är krigsplacerad.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Ulla-Kaisa Koivisto Hursti. Representant för Saco är Åsa Brugård Konde och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2021-11-29

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast

Område/avdelning: Avdelningen för hållbara matvanor

Diarienummer: 2021/05043

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 


Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Livsmedelsverket
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 11 november 2021
  • Ansök senast: 29 november 2021

Besöksadress

Hamnesplanaden
None

Postadress

Box 622
UPPSALA, 75126

Liknande jobb


Project leader and expert in Sustainable Nutrition

Project leader and expert in Sustainable Nutrition

24 oktober 2024

Nordisk Produktspecialist Hipp Barnmat

Nordisk Produktspecialist Hipp Barnmat

3 juli 2024

Researcher in Sustainable Nutrition

Researcher in Sustainable Nutrition

21 februari 2023