OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Nu söker en konditor som vill vara med på vår gastronomiska resa tillsammans med vår kökschef och hans/våra visioner om ett hållbart kök, gastronomiska upplevelser och måltidsgestaltning. Du är konditorn som har gedigen kunskap inom såväl bakning, konditoribitar, choklad och desserter. Då vår beläggning är ojämn under året ser vi gärna att du kan arbeta mer under vår högsäsong och mindre under lågsäsong. Kan du alt även arbeta i service, kan tjänsten bli 100%.
Konditordelen varierar mellan 60-100% beroende på säsong. Du kommer baka bröd till frukost/fm-smörgås (konferens) & middag, bullar, fikabitar, Afternoon Tea, desserter. Under sommarhalvåret driver vi även ett litet café i Slottsparken.
Dig vi söker är en glad, drivande, idérik och kommunikativ person. Du strukturerad och organiserad med tempo och passion. Att du brinner för bakning, konditori, gastronomi och upplevelser är en självklarhet. Du har gedigen erfarenhet inom ditt skrå. Med det menar vi att du kan ha allt från 1 år till 10 års erfarenhet eller mer. Men du måste brinna för det du gör! Har du därutöver kunskap kring surdegsbakning är detta en merit.
Då Engsholms Slott är Svanen- och KRAV-certifierad arbetar vi även ekologiskt och miljömedvetet, vi ser därför att du delar dessa tankar och värderingar med oss.
Engsholms Slott erbjuder en rolig, inspirerande familjär arbetsplats på Mörkö, mellan Järna och Trosa. Tjänsten är kombinerad heltidtjänst, alt 60% om du endast vill arbeta med bageri/konditoridelen.
Då Engsholms Slott ligger utanför allmänna kommunikationer, är det ett krav att du har bil för egen kommunikation. Bostad i närområde är också ett krav. Som närområde räknar vi max ca 4-5 mil.
Engsholms Slott, ett familjeägt hotell sen 1986, beläget vid havet på Mörkö i vackra Sörmland, endast en timma från Stockholm. Hotellet har 55 rum och 90 bäddar. Under närmare 30 år har vi arbetat B2B mot företag, konferenser och möten. Under 2021 öppnar vi nu upp vårt vackra och okända Slott även för privatgästen och weekend. Vi är på en resa, där vi vill sätta Engsholms Slott som destination på kartan. Här kommer köket spela en stor och viktig roll. Med kökschef Adam Hallberg i spetsen arbetar vi i grunden med hållbarhet, råvaror från egen trädgård, gårdar i närområde och inspiration från Sörmlands skogar, ängar och sjöar.
Vår vackra barockmatsal rymmer ca 85 gäster och i våra salonger dricker gästerna sitt kaffe och avnjuter sitt hembakade kaffebröd.
Välkommen!
I företagsgruppen ingår även restaurangerna Mässrestauranger i Stockholm & Malmö, Stadshusrestauranger i Stockholms Stadshus, samt flera restauranger på Stockholms Kulturhus liksom XPO Arlandastad.
Genom att söka tjänsten godkänner du att dina personuppgifter behandlas enligt Engsholms Slotts policy för GDPR.