Kost- och lokalservice söker kock till Ornäs skola

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och utveckla hållbara måltider i Borlänge Kommun?
Kost- och lokalservice erbjuder måltid och städtjänster till förskola, grundskola, gymnasium samt särskilt boende.
Kostservice består idag av cirka 70 enheter uppdelade på centralkök, kök med egentillagning och mottagningskök. Produktionen är ca 11 000 portioner per dag.
Lokalservice är en intern serviceenhet som erbjuder våra kunder ett utbud av tjänster inom lokalvård, transporter, tvätt mm.
På Kost- och lokalservice arbetar cirka 250 medarbetare.

Som kock hos oss på kost- och lokalservice kan du förutom att laga måltider på våra enheter vara med och påverka kostenheten som har en tydlig inriktning på hållbarhet och jobbar för en trevlig måltidsmiljö och nöjda matgäster.

Mat och måltider är centrala i våra liv, som njutning, som mötesplatser och som kulturbärare. Matvanorna har också stor betydelse för både hälsan och miljön. En näringsriktig lunch som hamnar i magen är extra viktig för elever som inte äter så bra hemma. På så sätt kan skolmåltiderna bidra till ett mer jämlikt samhälle och en hållbar utveckling.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som kock blir du anställd i kost-och lokalservice, din placering kommer att vara i köket på Ornäs skola.
Arbetstiden är dagtid.

Som kock är du värdefull i det dagliga arbetet tillsammans med köksansvarige och dina övriga kollegor. Du ska medverka i utvecklingen av enheten, följa våra riktlinjer samt arbeta mot verksamhetens mål.

Vi har jobbrotation på våra arbetsplatser för att alla i köket ska vara trygga i alla arbetsmoment, det innebär att du både lagar mat, serverar i restaurangen, diskar och tar hand om diet kost, vi städar själva i restaurangen på våra skolor samt innehar administrativt arbete i den dagliga driften.
Planering och fördelning av dagens sysslor är du delaktig i tillsammans med övriga kollegor. Det innefattar matlagning, plock av varor, salladsberedning, specialkost, daglig rengöring, disk, lättare bakning samt alla övrigt förekommande sysslor.

Du behöver följa vår klädpolicy och även låta mobiltelefonen vara under arbetsdagen.
Kommer du till vår verksamhet blir du en av våra medarbetare som finns för att stötta i vår verksamhet, vid frånvaro i verksamheten och under semesterperioder behöver vi vara flexibla och vid behov flytta till en annan enhet. Du deltar i semesterplanering och är lojal mot fattade beslut i verksamheten.

Du behöver kunna hantera och lära dig våra olika verksamhetssystem där vi bland annat beställer varor, registrerar svinn, gör vår egenkontroll, samt kunna registrera antal ätande i kostdatasystemet på den enhet du arbetar. Du behöver ha god datavana då mycket kommunikation sker via mail. Vi tillämpar ibland digitala möten, utbildningar och hybridmöten och ser det som en självklar del att vara närvarande på möten du blir inbjuden till.

Vi vill att du är den person som förgyller matgästens dag varje dag med vällagad mat, trevlig sallads buffé och ett härligt bemötande.
Du har en vilja att servera mellanmål eller frukost med guldkant ibland!

Det förekommer att vi ibland hjälper till med akuta transporter av livsmedel eller färdiglagad mat mellan våra enheter. Det förekommer också att vi arbetar på annan enhet vid hög arbetsbelastning eller vid lov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en gymnasial utbildning från livsmedelsteknisk linje, hotell och restaurang eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten. Du har tidigare arbetat som kock under minst tre år samt har erfarenhet av kundkontakt. Vi ser att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, muntligt som skriftligt samt grundläggande datakunskaper.

Som person ser vi du är en god vän av struktur som gillar ordning och reda. Du har lätt för att samarbete både med kollegor samt med kund/beställaren. Att hela tiden ge full service kommer naturligt för dig och du vill både att maten ska smaka bra, likväl som att den ser god ut. Vidare är det också viktigt att du är flexibel, då du under en arbetsdag kan behöva lösa problem som uppstår, snabbt kunna byta fokus och ändå kunna behålla lugnet i stressiga situationer.

Har du goda kunskaper inom specialkost och kost vid speciella behov och B-körkort, så anses det som meriterande för tjänsten.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.

Kontaktpersoner på detta företaget

Lars Wilhelmsson, verksamhetschef kost-och lokal
0243-747 60
Vision
0243-747 55
Ledarna
0243-741 12
Filip Andersson, enhetschef
0243-746 26
Ann-Kathrin Rahm-Nilzon, enhetschef
0243-749 15
Kommunal sektion 13
0243-743 00
Enhetschef Lukas Stenberg
0243-663 72
Enhetschef kost-och lokalservice Inger Eriksson Dellemo
0243-666 49
Enhetschef Filip Andersson
0243-746 26
Enhetschef Christof Arnberg
0243-741 95

Sammanfattning

Besöksadress

Stadshuset 78181 Borlänge
None

Postadress

None
Borlänge, 78181

Liknande jobb


Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

28 oktober 2024

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

28 oktober 2024

Timvikarie kock till kostenheten

28 oktober 2024

Kock till anstalten Viskan

Kock till anstalten Viskan

28 oktober 2024