OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och utveckla hållbara, trevliga måltider i Borlänge Kommun?
Kost- och lokalservice erbjuder måltid och städtjänster till Borlänge kommuns skolområden, gymnasieskolorna samt omsorgsnämndens verksamhetsområde. Kostservice består idag av cirka 70 enheter uppdelade på centralkök, kök med egentillagning och mottagningskök. Produktionen är ca 10 000 portioner per dag. Lokalservice är en intern serviceenhet som erbjuder våra kunder ett utbud av tjänster inom lokalvård, transporter, tvätt mm. På Kost- och lokalservice arbetar cirka 250 medarbetare.
Som kock i kost- och lokalservice har du förutom att laga måltider på våra enheter möjlighet vara med och utveckla kostenheten som har en tydlig inriktning på hållbarhet och service mot våra kunder. Vi jobbar för en trevlig måltidsmiljö och bygga upp visionen `` Ett ekologiskt hållbart Borlänge, Ett Borlänge som tar ansvar för miljön både nu och i framtiden´´ tillsammans med andra verksamheter i kommunen. Mat och måltider är centrala i våra liv, som njutning, som mötesplatser och som kulturbärare. Matvanorna har också stor betydelse för både hälsan och miljön. En näringsriktig lunch, middag som hamnar i magen är extra viktig för våra matgäster.
Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet
ARBETSUPPGIFTER
Som kock i poolen blir du anställd i kost-och lokalservice.
Men det innefattar att man jobbar på alla våra köksenheter när behov uppstår.
Arbetstiden är dagtid med schema, helgarbete förekommer då viss verksamhet är öppen på helgerna. På större enheter jobbar du i team med andra kockar och köksbiträden och fördelar upp alla förkommande kökssysslor mellan er. På många mindre enheter jobbar du helt själv. Det innebär att du ansvarar för att laga maten, samt special koster, sallads beredning, frukost och mellanmål, diskar och städar kök, plockar varor samt övrigt förekommande sysslor. Även visst administrativt arbete ingår i den dagliga driften. Att baka samt laga desserter förekommer på vissa enheter.
Planering och fördelning av dagens sysslor får man göra själv eller tillsammans med övriga kolleger.
Du behöver följa vår klädpolicy och även låta mobiltelefonen vara under arbetsdagen.
Vi har rökfri arbetstid.
Kommer du till vår verksamhet blir du en av våra duktiga kockar som finns för att stötta i vår verksamhet främst vid någon form av frånvaro i köken.
Du deltar i semesterplanering och är lojal mot fattade beslut i verksamheten.
Du behöver kunna hantera verksamhetssystem självständigt då man får ansvar för att beställa varor, registrera i Nomor som är ett egenkontrollsystem samt registrera antal ätande i kostdatasystemet på den enhet du arbetar.
Du behöver ha bra datavana då mycket kommunikation sker via mail.
Vi tillämpar digitala möten och hybridmöten och ser det som en självklar del att vara närvarande på möten du blir inbjuden till.
Vi vill att du är den person som förgyller matgästens dag varje dag med vällagad mat, trevliga grönsaker och desserter samt ett härligt bemötande.
Det förekommer att vi hjälper till med akuta transporter av livsmedel eller färdiglagad mat mellan våra enheter.
KVALIFIKATIONER
För tjänsten söker vi dig som har gymnasieutbildning inom livsmedelsteknisk linje eller restaurang eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och relevant för tjänsten. Vi ser också att du behöver ha minst 3 års erfarenhet som kock inom privat eller offentlig verksamhet för att kunna vara det stöd våra köksenheter behöver vid sjukdom och ledigheter. Arbetar du idag i köksmiljö, har erfarenhet av livsmedelsekonomi, tidigare vana av kundkontakt samt goda kunskaper inom specialkost vid speciella behov så är det meriterande för tjänsten.
Du behöver vara flexibel, snabbt kunna byta fokus i vardagen, omprioritera vid behov, lösa de problem som uppstår, du behöver vara stresstålig, kunna arbeta självständigt, driva uppdrag och ta ansvar på egen hand.
Du behöver ha struktur i arbetet, värna om ordning och reda, vara delaktig/ansvara för att planera dagen samt ligga steget före i sin planering åt dig själv eller andra. Att du vill bidra till god service och ett bra kundbemötande är av stor vikt.
Samt ge lite guldkant på maten, maten ska både smaka och se bra ut.
Du ska kunna samarbeta med kolleger och kunder då du är en viktig kugge i vår dagliga verksamhet, samtidigt har du ett professionellt bemötande mot Borlängebon, kolleger, chef och föra bra dialoger vid förändringar som påverkar deras verksamhet.
Borlänge Kommuns värdegrund genomsyrar vår verksamhet. Du ska kunna prata, läsa och förstå svenska på en mycket bra nivå och ha en god datorvana då du skall kunna administrera beställningar, mail, möten, portions statistik, egenkontroll mm. Körkort är ett krav.
ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.
Välkommen med din ansökan!
ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!
Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.
Kontaktpersoner på detta företaget
Lars Wilhelmsson, verksamhetschef kost-och lokal
0243-747 60
Vision
0243-747 55
Ledarna
0243-741 12
Filip Andersson, enhetschef
0243-746 26
Ann-Kathrin Rahm-Nilzon, enhetschef
0243-749 15
Kommunal sektion 13
0243-743 00
Enhetschef Lukas Stenberg
0243-663 72
Enhetschef kost-och lokalservice Inger Eriksson Dellemo
0243-666 49
Enhetschef Filip Andersson
0243-746 26
Enhetschef Christof Arnberg
0243-741 95