OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Österåker, tre mil nordost om Stockholm, är en skärgårdskommun i stark tillväxt och utveckling. Det unika natursköna läget med närhet till såväl storstad som världen genom flygplatsen Arlanda attraherar. Kommunens 41 000 invånare ökade med 600 personer förra året. Befolkningen är ung och nyföretagandet hör till det starkaste i landet. I Österåkers kommun arbetar 2000 personer mot högt ställda mål såsom; bästa skolan i länet, högkvalitativ omsorg för äldre och funktionshindrade, professionell kommunal service och gott bemötande, ekonomi i balans och en trygg miljö. Visionen är att år 2020 vara länets mest attraktiva skärgårdskommun - en skärgårdskommun i världsklass. Österåker samarbetar med andra kommuner för att möta den ökade tillväxten, genom en gemensam vision att skapa 50 000 nya arbetstillfällen. För mer information se även osteraker.se.
Vill du vara med och utveckla Sveriges bästa skolmåltid?
Måltidsenheten i Österåkers kommun lagar mat till förskolor, skolor och äldreboenden. 2008 vann skolkockarna i Österåkers kommun Gastro Nord och var i final 2010! Vår mat håller hög klass och nu när vår nuvarande kostchef närmar sig pension söker vi dig som vill fortsätta att leverera bästa kvalité.
Ditt uppdrag som kostchef är att leda och skapa goda förutsättningar för kök och matsal. Du kommer att leda ca 60 medarbetare som lagar och serverar ca 6000 portioner per dag. Ditt arbete omfattar ansvar för verksamhetens resultat, personalen samt en budget på ca 38 miljoner.
Österåkers kommun har en sk beställar- utförarorganisation och måltidsenheten finns inom Produktionsförvaltningen, kommunens egenregi-verksamhet, som också bedriver verksamhet inom förskola, grundskola, gymnasium, komvux, äldreomsorg och funktionsnedsättning samt skötsel av sport och friluftsanläggningar. Arbetet i förvaltningen leds av produktionschefen.
Måltidsenheten använder kostdataprogrammet Mashie och ansvarar för måltidsverksamheten inom kommunens 12 grundskolor, gymnasieskolan samt äldreomsorgen. Åtta av skolorna har egna tillagningskök, varje skolrestaurang har en kökschef och kostchefen är direkt underställd produktionschefen.
Vi söker dig som har goda kunskaper i yrket, ett brinnande matintresse, stor kreativitet, engagemang, lyhördhet och ekonomiskt tänkande. Att möta gäster och "prata mat" är en självklarhet.
Kostekonomutbildning eller motsvarande är ett krav. Dokumenterad yrkes- och ledarerfarenhet samt kunskaper inom storköksproduktion, närings- och dietfrågor är en förutsättning. Du bör vara väl förtrogen med arbetsmiljöarbete och facklig samverkan. Vi lägger också stor vikt vid dina personliga egenskaper – för att bli framgångsrik och trivas tror vi att du har personliga egenskaper som liknar följande profil; positiv, engagerad, initiativrik, handlingskraftig, resultatinriktad.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad kostekonom/kostvetare eller har motsvarande utbildning och har arbetat som kostchef/kostekonom
Anställningens omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidare
Tillträde
2016-01-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2015-08-30
Kontaktpersoner på detta företaget
Åsa Häger, Rektor
08-54081554
Johanna Allard, Utbildningsledare
08-540 815 53
Sara Schildt, Adm. Chef
08-54081710
Henrik Kempe, Rektor
08-540 810 45
Yvonne Aili, Enhetschef
08-54081235
Lennart Froby, Samordnare
08-540 81234
Erica Sundberg, Samordnare
08-54081245
Ulf Carlqvist, SSR
08-540
Daniela Balladares, VISION
08-54081225
Monika Smidestam, IT-chef
08 540 810 17