OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7.400 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till.
Kostenheten i Vadstena kommun består av sex kök och cirka tjugo engagerade medarbetare. Vi har tillagningskök på två förskolor samt mottagningskök på tre grundskolor. Därutöver finns även ett större tillagningskök som förser kommunens skolor samt vård- och omsorgsboenden med leveranser av mat. Kostenheten tillagar cirka 1250 portioner per dag. Kostenheten är en del av kommunstyrelsens förvaltning och som Kostchef är du direkt underställd biträdande kommundirektör.
Kommunen ska inom kort renovera samtliga skolor, vilket även inbegriper köken. Kostorganisationen är därför en del av en spännande utvecklingsresa som vi nu söker en engagerad och kunnig kostchef till som vill delta i. Välkommen till oss!
ARBETSUPPGIFTER
I din roll som kostchef har du det övergripande ansvaret för verksamhet, personal, budget samt ekonomisk uppföljning. Du ansvarar för att driva och utveckla verksamheten mot uppsatta mål tillsammans med dina medarbetare och utgår med självklarhet utifrån ett helhetsperspektiv. Du ansvarar för att kostorganisationen är effektiv och ändamålsenlig samt att gällande lagar och riktlinjer följs på köksenheterna. Utöver kostchefsuppdraget kommer del av tjänsten att inrymma andra uppdrag än kostchefsuppdraget. Kommunen samverkar även, i olika konstellationer, med andra kommuner inom Östergötland inom bland annat upphandlingsfrågor. I dessa forum är du Vadstena kommuns representant.
KVALIFIKATIONER
Du har kostekonomutbildning på högskolenivå eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget. Du har aktuell erfarenhet från arbetsledande funktion och har haft personal, budget och verksamhetsansvar. Du har goda kunskaper i, för kostområdet, aktuell lagstiftning och riktlinjer.
Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet från köksarbete samt tidigare erfarenhet av specialkost och egenkontrollarbete. Även erfarenhet av kostdatasystemet Mashie samt Hantera livs som används till uppföljning och
upphandling är meriterande.
Som person är du trygg, stabil och kommunikativ. Ditt ledarskap utgår ifrån tillit och helhetsperspektiv. Du är van att leda, motivera och förse andra med de befogenheter och förutsättningar som krävs. Ett nära samarbete med dina medarbetare och chefskollegor är viktigt för dig. Vi ser vidare att du samarbetar väl med andra i och utanför organisationen och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift på svenska och vi förutsätter att du har god datavana.
Du gillar att självständigt driva ditt arbete och har lätt för att ta egna initiativ och för att uppnå resultat. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på verksamheten, men då kostverksamhet i mångt och mycket är händelsestyrd trivs du också med att ha många uppgifter igång samtidigt. För att klara detta tror vi att du är både flexibel och uthållig.
ÖVRIGT
I denna rekryteringsprocess tillämpar vi ett löpande urval, vilket innebär att kandidater kan bli kontaktade innan sista ansökningsdatum har passerat. Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du når via länken under "ansökan". Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryterare.
Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera relevant information för tjänsten i ditt CV.
Kontaktpersoner på detta företaget
Kommunsekreterare Marie Nikonoff
0143-15000
Kommunchef Margareta Cederberg
0143-15000
Nås via kommunens växel 0143-150 00
GIS-samordnare Lina von Gegerfelt
0143-15000
Personalchef Anne Enström
0143-15000
Nås via kommunens växel
0143-150 00
Kommunchef Margareta Cederberg
0143-150 03
Ekonomichef, Marie Hillman
0143-151 64 /0703-760 260