OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".
Kost och restauranger är ett av verksamhetsområdena inom Regionservice.
Regionservice uppdrag är att utveckla och leverera stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Region Kronoberg. Regionservice är organiserade i verksamhetsområden med ansvar för måltider, fastigheter, IT, kundservice och logistik samt lokalvård. I regionservice finns också administrativt stöd inom ekonomi och HR.
Kost och restauranger ansvarar för måltider inom Region Kronoberg samt driver tillagningskök i Ljungby och Växjö för patientmåltider, personalrestauranger, kaffeservice samt ansvarar för service- och konferensverksamhet i Regionhuset.
Verksamheten består av ca 100 medarbetare och tillagar ca 2000 portioner per dag.
Verksamheten är KRAV- certifierad sedan 2008 och det ekologiska målet för 2017 uppgår till 56 %.
Vår drivkraft är att erbjuda hållbara måltider och livsmedel på våra sjukhus. Vi är också en aktör på regional nivå runt ekologisk mat.
En god och näringsriktig måltid är en betydelsefull del av vården. Den ska förutom att ge nödvändig energi och näring bidra till en bra rehabilitering, ökad trivsel samt bidra till en positiv upplevelse. Vi ser också möjligheter att förbättra människors hälsa genom hållbara måltider.
ARBETSUPPGIFTER
Framtidens hälso och sjukvård kommer att se annorlunda ut än dagens. Detta kommer även att påverka måltidsverksamheten framöver.
Du kommer att ansvara för att beställa livsmedel från befintligt livsmedelsavtal, samt vara delaktig i regionens livsmedelsupphandlingar.
Du kommer också ha en aktiv roll i verksamhetens framtida utveckling. I din roll kommer du att bidra med att utveckla arbetssättet och leda aktiviteter kring inköp kopplat till menyer och livsmedel.
Din arbetsplats är förlagd på Centrallasarettets centralkök i Växjö
KVALIFIKATIONER
Du är utbildad kostekonom/kostvetare eller har annan akademisk komptens inom området som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Det är en fördel om du har tidigare har arbetetat praktiskt med matlagning inom storkök och administrativt arbete samt varit delaktig vid livsmedelsupphandlingar.
Erfarenhet av befintliga kostdatasystem för offentlig sektor är meriterande.
Arbetet ställer krav på att du har stark drivkraft och att du är noggrann samt analytisk i ditt arbete. Du strukturerar och organiserar självständigt arbetet på ett effektivt sätt utifrån ett helhetsperspektiv.
Du är prestigelös, lyhörd och tydlig i ditt sätt att kommunicera. Det är viktigt att du har goda kunskaper och intresse av ekonomi samt ser betydelsen av att använda hållbara livsmedel i matproduktionen.
Arbetet förutsätter att du har lätt att samverka inom och utanför verksamheten för att uppnå bästa resultat.
ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Offentliga jobbs telefonsupport på tel 0771-101029
Kontaktpersoner på detta företaget
Avdelningschef Tony Söderena
0470-58 93 04
Verksamhetschef Johan Olehn
0470-58 93 21
Avdelningschef Göran Brentel
0470-58 77 72
Avdelningschef Mikael Ahlgrimm
0470-58 31 08
HR-specialist Elin Nellmo
0470-58 85 24
Avdelningschef Gunilla Löf
0470-58 86 25, 0709-673106
Avdelningschef Daniel Arsunan
0470-58 70 80, 0767-207 980
avdelningschef Linda Svensson
0470-58 71 85
Avd.chef Patienttransporter och förrådsservice Lina Tibbelin
0470-58 20 50
Verksamhetschef Doris Johansson
0470-587738