OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Lednings- och verksamhetsstöd, LoVS, arbetar med landstingets stödprocesser i områdena Administrativ utveckling och service, Försörjning, Kundtjänst, Landstingsfastigheter, LandstingsIT och Medicinsk Teknik. Förvaltningens uppgift är att stödja och ge service till landstingets ledning och kärnverksamheter. LoVS präglas av stort engagemang för service, samverkan och utveckling av våra arbetsmetoder. Vårt mål är att bli Sveriges bästa serviceorganisation. Våra 750 medarbetare är vår främsta tillgång för att göra ett gott arbete med kunden i fokus.
Område Försörjning består av tre avdelningar kost, städ och transport. Vi bedriver verksamhet på länets tre sjukhus, ett antal vårdcentraler och förvaltningar inom Örebro läns landsting. Område Försörjning består idag av ca 380 medarbetare, varav ca 85 medarbetare arbetar inom kostavdelningen.
Kostavdelningen har ett övergripande mål - att servera landets godaste mat på sjukhus. Vi arbetar med att öka andelen ekologiska måltider tillagade från grunden och utveckla menyer ur ett ekologiskt och ekonomiskt perspektiv.
Arbetsuppgifter:
Vi söker en ambitiös kostekonom till Örebro läns landsting, med placering i Örebro. Tjänsten innehåller både administrativa och operativa arbetsuppgifter. Ditt uppdrag blir att tillsammans med gruppchefer kvalitetssäkra processer inom kostverksamheten samt att kunna laga god och näringsriktig mat i stora volymer.
I ditt uppdrag ingår att delta i vår länsövergripande menyplaneringsgrupp, där menyer för hela måltidsverksamheten planeras. I dina arbetsuppgifter ingår även HACCP. För dig som ser en utmaning i samspelet mellan kreativitet, nytänkande och traditioner är det här rätt miljö. Uppföljning och kvalitetssäkring av recept, menyer och special koster sker i kostadataprogrammet Matilda.
Vi arbetar med ekologiska och etiska livsmedel och vill utveckla användandet av dessa i produktionen. Vi jobbar aktivt med verksamhetsutveckling och i ditt uppdrag ingår att vara delaktig i dessa processer.
Kvalifikationer:
Vi söker dig som har kostekonomexamen eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har tidigare arbetat som kostekonom eller med liknande arbetsuppgifter och har ett genuint intresse för mat, med sinne för kostekonomi. Du bör ha erfarenhet av att ta fram underlag till utredningar och göra analyser och i detta arbete arbetar strukturerat och målinriktat.
Arbetet kräver god kommunikationsförmåga, engagemang, kreativitet, flexibilitet samt förmåga att lösa dagliga frågor tillsammans med kollegor. Som person är du flexibel och kan självständigt planera din arbetsdag och genomföra dina arbetsuppgifter. Du har en positiv grundinställning och hög arbetsmoral. Goda datakunskaper och dokumenterad erfarenhet av att laga "god mat", ha arbetat med kostdataprogram Matilda samt kostsekonomifrågor är meriterande.
Vår verksamhet är under ständig utveckling och för att kunna bidra till denna utveckling krävs initiativförmåga och vilja till ständiga förbättringar.
Anställningsform:
Tillsvidare
Tillträde:
Snarast eller enligt överenskommelse.
Kontaktpersoner på detta företaget
Granander, Ann-Christin, Verksamhetschef
019-6029525
Holmberg, Eva, (facklig) SACO
019-6020335
Langell, Sixten, Områdeschef
070-5177362
Persson, Mattias, Avdelningschef
073-9527328
Berglund, Christina, (facklig) Vision
072-2492755
Magnusson, Lars-Ingvar, Avdelningschef
019-6025514
Hermansson, Per, (facklig) Kommunal
019-6021485
Forsberg, Kristine, Bitr chef
0586-66487
Einefors, Marianne, Avdelningschef
0586-66483
Nordén Persson, Karin, (facklig) Vårdförbundet
020-353500