OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
ARBETS- OCH ARBETSPLATSUPPGIFTER Barn- och utbildningsförvaltningen i Eskilstuna kommun ansvarar för omsorg och utbildning av cirka 17 000 barn och ungdomar från förskola till gymnasium. Vi driver vår måltidsverksamhet i egen regi. Måltider till våra barn och ungdomar tillagas i ca 70 kök. Kostfrågor är därför en viktig del av vår verksamhet. Elevernas omdöme om skolmaten har ständigt förbättrats i våra årliga undersökningar. Vill du driva verksamhetsutveckling inom ett allt viktigare område? Vill du arbeta tillsammans med personal som har hög kompetens inom kostfrågor? Vill du få en ordentlig introduktion till ditt nya arbete? Då är det kanske just dig vi söker för att efterträda vår kostkonsulent som går i pension vid årsskiftet 2006/07. Vi följer upp våra verksamheter med årliga enkätundersökningar. Elevernas bedömning av skolmaten visar ett allt bättre resultat. Undersökningarna ger dessutom ett bra underlag för ständiga förbättringar av verksamheten. Vi har även gjort stora insatser för att öka personalens kompetens inom området, t ex genom ÄT S.M.A.R.T- programmet. Vi har bland de första kommunerna tagit fram riktlinjer för vår cafeteriaverksamhet. För tillfället pågår ett intensivt arbete med Livsmedelverkets riktlinjer för måltidsverksamhet i förvaltningen. Våra kök använder också modernt IT-system vid beställningar av livsmedel och andra varor. Vi har även börjat arbetet i syfte att kvalitetssäkra våra processer med stöd av ett IT-system. Vi är nöjda över de framsteg vi har gjort inom vår måltidsverksamhet under senaste åren. Vi vill fortsätta den här utvecklingen och kostkonsulten har en betydande roll i det arbetet. Organisatoriskt är kostkonsulenten en del av förvaltningens stabsfunktion. Din roll som kostkonsulent är att ge råd och stöd till vår måltidspersonal t ex genom att: - förankra statliga och lokala mål för måltidsverksamheten i våra enheter - förankra folkhälsomål i våra enheter i samverkan med skolhälsovården - samordna kompetensutvecklingen inom måltidsverksamheten - driva kvalitetsförbättringar tillsammans med enhetschefer, kökschefer och annan måltidspersonal t ex inom livsmedelhygien - bevaka förändringar och nyheter inom området och ge information till de berörda - bidra till underlag för ekonomiska kalkyler inom måltidsverksamheten - ge konsultativt stöd vid ombyggnationer av kök och vid anskaffning av köksutrustning Under det första halvåret kommer du att arbeta parallellt med en erfaren kostkonsulent. KVALIFIKATIONER Du ska ha en lämplig akademisk utbildning, t ex kostekonomutbildning. Du ska ha en gedigen erfarenhet av arbete med kostfrågor, gärna i större organisationer. Du är en bra kommunikatör och kan uttrycka dina tankar i både tal och skrift. Du är en van datoranvändare och behärskar Office-paketet. Du har en förmåga att driva utvecklingsfrågor och du har även en förmåga att ta vara på den kompetens som finns i organisationen. Dina specialkompetenser kan i viss mån forma tjänstens innehåll.
Kontaktpersoner på detta företaget
Ewa Kälvehed
016-710 25 24
Fredrik Wetterling
016-710 26 42
Elin Engström, Rekryteringskonsult
016-710 51 39
Jannice Kloibhofer, Rektor
016-710 18 11
Rekryteringsenheten (övrig tid)
016-710 70 77
Namn på facklig företrädare lämnas vid förfrågan
Jannice Kloibhofer finns enbart tillgänglig veck
Elin Engström finns tillgänglig vecka 28-29 och
Robert Isaksson
016-710 12 37
Kent Karlsson
016-710 11 30