OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
ARBETSUPPGIFTER Barn- och utbildningsförvaltningen i Eskilstuna kommun ansvarar för omsorg och utbildning av cirka 17 000 barn och ungdomar från förskola till gymnasium. Vi driver vår måltidsverksamhet i egen regi. Måltider till våra barn och ungdomar tillagas i ca 70 kök. Vi är inne i ett expansivt skede med utbyggnader av förskolor och ombyggnader av skolrestauranger.Kostfrågor är därför en viktig del av vår verksamhet. Vill du driva verksamhetsutveckling inom ett allt viktigare område? Vill du arbeta tillsammans med personal som har hög kompetens inom kostfrågor? Då är det kanske just dig vi söker. Vi har gjort stora insatser för att öka personalens kompetens inom måltidsområdet, t ex genom ÄT S.M.A.R.T- programmet, specialkoster, utbildning i grundläggande livsmedelshygien och egenkontroll, samt implementering av livsmedelsverkets riktlinjer för måltidsverksamheten i vår förvaltning. Vi har egna politiskt tagna riktlinjer som grundar sig på livsmedelsverkets bra mat i förskolan/skolan. Våra kök använder sig av IT-system vid beställningar av livsmedel och andra varor. Vi har även börjat arbetet med att kvalitetssäkra våra processer med stöd av ett kostdatasystem. Under hösten kommer vi att arbeta med en utredning om ny organisation för förvaltningens grundskole- och förskolekök. Vi är nöjda över de framsteg vi har gjort inom vår måltidsverksamhet under senaste åren. Vi vill fortsätta den här utvecklingen och kostkonsulterna har en betydande roll i det arbetet. Organisatoriskt är de två kostkonsulenterna en del av förvaltningens stabsfunktion. Då en av kostkonsulenterna nu ska vara föräldraledig söker vi en vikarie. Rollen för våra kostkonsulenter är att ge råd och stöd till vår måltidspersonal t.ex. genom att: - förankra statliga och lokala mål för måltidsverksamheten i våra enheter - samordna kompetensutvecklingen inom måltidsverksamheten - driva kvalitetsförbättringar tillsammans med enhetschefer, kökschefer och annan måltidspersonal t ex inom livsmedelhygien - bevaka förändringar och nyheter inom området och ge information till de berörda - ge konsultativt stöd vid ombyggnationer av kök och vid anskaffning av köksutrustning. KVALIFIKATIONER Du ska ha kostekonom- eller kostvetarexamen. Du får gärna ha erfarenhet av arbete med kostfrågor, helst från någon större organisation. Erfarenhet av ny- och ombyggnationer kan vara meriterade och det är bra om du har praktisk erfarenhet från storkök. Du är en bra kommunikatör och kan uttrycka dina tankar i både tal och skrift. Du är en van datoranvändare och behärskar Office-paketet. Du har en förmåga att driva utvecklingsfrågor och du har även en förmåga att samarbeta och ta vara på den kompetens som finns i organisationen. Dina specialkompetenser kan påverka tjänstens innehåll och fördelning av arbetsuppgifter med nuvarande kostkonsulent.