OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.
I Huddinge kommuns förskolor och skolor drivs vi av att skapa lärande för livet. Här får du som medarbetare utrymme att utvecklas genom att ta del av andras, och dela med dig av dina egna, erfarenheter och kunskaper. För vår övertygelse är att ju mer vi delar med oss av våra kompetenser, desto mer utrymme skapar vi för alla, såväl medarbetare som våra barn och elever, att växa.
Läs mer om Huddinge pedagogiska plattform http://www.pedagoghuddinge.se/projekt-och-utveckling/pedagogisk-plattform/
Om arbetsplatsen
Måltidsenheten tillhör Ekonomiavdelningen på Barn- och utbildningsförvaltningen. Enheten består av en Kostkonsult och en Enhetschef måltidsenheten. Måltidsenheten ska arbeta för att det serveras säkra, näringsriktiga, hållbara och goda måltider i våra verksamheter.
Kommunen har som målsättning "Hållbart Huddinge 2030" att "vid samtliga kommunala inköp och upphandlingar ställa höga sociala och miljömässiga krav. En dominerande del av alla livsmedel inom den kommunala organisationen är ekologiska och måltiderna planeras utifrån ambitionen att minimera livsmedlens miljö- och klimatpåverkan. Kommunens verksamheter ska erbjuda god mat i trevliga och lugna miljöer samt har höga ambitioner avseende fysisk aktivitet och friskvård."
-
Arbetsuppgifter
Som kostkonsult arbetar du som sakkunnig i köks- och måltidsfrågor gentemot förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Du arbetar i många olika sammanhang med både kollegor på förvaltningsnivå och i andra förvaltningar, måltidspersonal, skolrestaurangchefer och enhetschefer.
Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att komponera näringsriktiga menyer till förskola och skola samt att närings- och kostnadsberäkna dessa i ett kostdatasystem samt vara stöd i produktval utifrån livsmedelsupphandlingar. Du är med och driver strategiska måltidsfrågor utifrån Huddinge kommuns Mål och Budget och Verksamhetsplaner, deltar i att arrangera nätverk för måltidspersonal samt utbildningar, följa upp måltidsverksamheten, föredra information på olika möten, arbeta administrativt och rådgivande med bland annat specialkostfrågor och inom livsmedelsäkerhet.
Din profil
Högskoleutbildning som kostvetare/kostekonom med minst två års yrkeserfarenhet, gärna från offentlig sektor. Du har erfarenhet av att arbeta i något kostdatasystem som till exempel Aivo2000, Mashie eller Matilda. Meriterande är också om du har erfarenhet av upphandlingar och avtalsuppföljningar inom området samt något uppföljnings- och upphandlingssystem som exempelvis Hantera Livs. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och datorn är ditt främsta arbetsredskap. Du följer vetenskap och forskning inom området samt har intresse av att kontinuerligt utveckla metoder och arbetssätt på kostenheten.
Som person är du professionell, serviceinriktad, flexibel och har god samarbetsförmåga samt är organiserad. Då rollen innebär mycket samarbete med olika verksamheten och kollegor kommer vi att lägga vikt vid dina personliga egenskaper.
Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner
Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.