OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.
Arbetsplatsbeskrivning
Vill du vara med och fortsätta utveckla vår skolrestaurang där du har möjlighet att tillsammans med elever och personal får arbeta i en modern, innovativ och lustfylld restaurang? Sök då till oss på Östbergaskolan!
Östbergaskolan är en F-6-skola med i nuläget ca 220 elever, men skolan växer och då den ska vara ett självklart val för elever i området hoppas vi inrymma ca.
350 elever. Vi drivs av höga förväntningar på elever, personal och vårdnadshavare, vilket är en framgångsfaktor för goda resultat. Skolan befinner sig i ett utvecklingsskede både pedagogiskt och i antalet elever. Skolan är lugnt och trivsamt belägen på Östbergahöjden, strax söder om Årsta, med fräscha, ändamålsenliga lokaler och nära till natur och parkområden.
Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en kökschef med erfarenhet och passion för yrke. Du ska laga god mat till väldigt viktiga personer. Det är viktigt att kökschefen är lyhörd, nytänkande och har hög servicekänsla och vill medverka till att utveckla skolmaten och restaurangen. Vi har högt satta mål och ska fortsätta att vara en av de ledande skolrestaurangerna och bli uppmärksammade för vårt arbete med skolmåltiderna.
Maten vi serverar ska alltid vara god, variationsrik, tilltalande, modern, nyttig och framförallt ska maten hamna i magen. Vi arbetar målinriktat med att minska matsvinnet, höja andelen ekologiskt och utveckla skolmåltiden. Skolmaten är viktig för att eleverna ska få en bra skoldag och bra skolresultat. Då vi är en liten familjär skola kan det finnas behov av att stödja visst annat arbete med barnen som går på fritidshemmet.
En av kökschefens viktigaste uppgifter är att locka till att smaka, prova maträtter och göra eleverna mätta. Allt för att utveckla och stödja eleverna till att utvecklas som människor.
Din roll blir att tillsammans med övrig personal i köket driva arbete mot våra mål. I din roll har du budgetansvar för inköp, administrativt ansvar, medverka i egenkontroll samt servera alla elever och personal lunch och mellanmål utifrån dina komponerade veckomenyer.
Kvalifikationer
3-årigt gymnasium inom livsmedelsprogrammet eller motsvarande kompetens samt minst åtta års erfarenhet av yrket. Utbildning i egenkontroll och HACCP är ett krav. Det är viktigt ur säkerhetssynpunkt att man kan skriva, läsa och tala svenska.
Minst åtta års erfarenhet av arbete som kock eller kökschef i storkök, restaurang, hotell eller likvärdigt arbete inom livsmedelsindustri. Datavana med att läsa/skriva mejl, söka information på nätet är ett krav. Erfarenhet av att arbeta med egenkontroll och HACCP. Vi arbetar med moderna metoder med god arbetsmiljö i fokus. Vi vill ha medarbetare med god helhetsförståelse som sätter god service till matgästerna som en självklarhet. Det är viktigt att du ser och bemöter medarbetare och matgäster på ett trevligt och professionellt vis. Du är van att ta ansvar och om det behövs leda arbetet. Då vi är ett litet kök är det en självklarhet att du är delaktig i kökets alla uppdrag.
Övrigt
Stockholm Stad erbjuder flera olika utbildningar inom köksområdet, där vissa är obligatoriska för dig att delta i.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.